Hagi vorbește despre stranieri

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 29 ianuarie 2016

614 tatarusanuAntrenorul echipei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat într-un interviu acordat pentru Corriere dello Sport, că jucătorul formaţiei AC Fiorentina Ciprian Tătăruşanu a devenit în Italia unul dintre cei mai buni portari, informează site-ul stopandgoal.net.

„Tătăruşanu a crescut foarte mult în Italia. Era un portar bun încă din România, dar aici a devenit unul dintre cei mai buni. Este un jucător reprezentativ pentru România, poate fi un model pentru alţii. Radu a fost mereu un jucător important pentru Lazio şi a avut evoluţii bune în Italia. Păcat de alegerea sa de a nu juca în naţionala României. Cu siguranţă că Vlad Chiricheş va deveni în curând titular la Napoli. Din păcate, Torje a făcut mai puţin în Italia decât ar fi putut”, a spus Hagi.

Fostul internaţional român a vorbit şi despre jucătorii din Serie B: „Stoian este o certitudine, s-a adaptat foarte bine la fotbalul italian şi s-a maturizat. Mitrea a jucat foarte bine în echipa mea, a marcat 18 goluri. Este un fundaş cu mari calităţi ofensive”.

Gheorghe Hagi a afirmat că în vară va vedea dacă fiul său Ianis va putea face faţă în Serie A, urmând a juca la AC Fiorentina. „Ianis a debutat anul trecut în campionatul României şi s-a maturizat mult. La 17 ani are tot drumul în faţă. A fost luat de Fiorentina, dar deocamdată va juca la Viitorul. În vară, vom vedea dacă este pregătit să vină în Italia”, a precizat Hagi.

Tehnicianul formaţiei FC Viitorul a declarat că fostul jucător de la AC Milan, Paolo Maldini, a fost cel mai bun fundaş din lume pe care l-a întâlnit în cariera sa. „Când am ajuns eu, în Italia se juca cel mai bun fotbal din Europa. Tot ceea ce am învăţat în Italia mi-a folosit mai târziu. Cel mai bun fundaş din lume a fost Maldini, mi-a făcut plăcere să-l întâlnesc. Sunt fericit că am putut juca împotriva celui mai bun fundaş din lume”, a spus Hagi.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!