Halep ar putea rata Jocurile Olimpice

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 1 iulie 2016

635 halepSimona Halep ia în calcul să renunţe la participarea la Jocurile Olimpice din această vară. Sportiva din Constanţa a declarat după meciul cu Anna Schmiedlova din primul tur de la Wimbledon că este îngrijorată de virusul Zika şi se gândeşte serios să nu se prezinte la competiţia din Brazilia.
„Trebuie să mă informez foarte bine în legătură cu acest virus. Am întrebat mai mulţi medici despre Zika şi voi mai vorbi cu medicii despre acest subiect după ce se încheie Wimbledon-ul. Am aflat că şi dacă nu eşti însărcinată în momentul în care eşti infectată cu virusul acesta se poate activa atunci când rămâi însărcinată. Sunt extrem de îngrijorată. Vreau să merg la Rio, dar mai întâi trebuie să mă asigur că totul este în regulă acolo şi că nu voi avea probleme.

Sănătatea mea este cea mai importantă, virusul este periculos pentru femei, mai mulţi sportivi s-au retras de la Rio tocmai din acest motiv. Deocamdată nu pot spune nimic, este o dilemă reală pentru mine pentru că în joc este sănătatea mea. Mă voi hotărî dacă merg la Jocurile Olimpice după acest turneu (Wimbledon). Jocurile Olimpice sunt importante pentru România, dar sănătatea mea este mai importantă. Trebuie să am grijă de corpul meu”, a declarat Simona Halep într-un interviu acordat agenţiei Reuters.

Jocurile Olimpice de la Rio se vor desfăşura în perioada 5-21 august. COSR va decide în câteva zile cine va fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice, Simona Halep şi Cristina Neagu fiind principalele candidate.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!