Halep caută antrenor

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 10 iulie 2015

Halep of Romania hits a return to Stosur of Australia at the Women's Cincinnati Open tennis tournament in CincinnatiSimona Halep a declarat că este o persoană “un pic” dificilă şi probabil din acest motiv nu a găsit încă varianta perfectă de antrenor. Ea a mai precizat că îşi va pune gândurile în ordine în perioada următoare pentru a decide cu ce tehnician va colabora la turneele din SUA.

“Am auzit că am record la aşa ceva, schimbarea antrenorilor, anul acesta sau în ultimii 2 ani. Nu pot să mă laud cu faptul că schimb antrenorii foarte des, dar nu am găsit încă varianta perfectă cu care să mă simt bine mai mult timp. Sunt o persoană dificilă un pic şi poate cer prea mult uneori. O să încerc zilele acestea de pauză să-mi pun gândurile în ordine şi să văd ce decizie voi lua. Încă nu am decis nimic şi sunt într-o perioadă în care decid greu acum”, a declarat Halep la revenirea în ţară din Marea Britanie, unde a fost eliminată în prima manşă a turneului de la Wimbledon.

Ea a mai spus că acceptă criticile care îi sunt adresate după ce pierde meciuri şi nu este afectată din acest motiv. “Nu am citit nimic, am auzit câteva chestii. Fiecare este liber să spună ce doreşte. E bună şi critica atunci când ai momente mai grele. La critică în tenis mă refer. Am multe de făcut ca să revin la forma mea bună, dar merg înainte. Mental, nu sunt deloc jos. Voi lua o pauză ca să-mi revin mai repede. Pauză înseamnă zile libere de la tenis, o să mă pregătesc fizic. Apoi voi merge în America la turnee”, a completat jucătoarea.

Halep nu renunţă la echipa de Cupa Federaţiei şi îşi doreşte să evolueze în întâlnirea cu Cehia, de anul viitor, din sferturile de finală ale Grupei Mondiale. “Bineînţeles că voi juca în FedCup. Când sunt bine fizic şi mă simt în stare, joc. Întotdeauna am jucat. Aştept cu nerăbdare să fiu alături de echipă şi să reuşesc să fac două puncte. Toate jucătoarele cehe joacă bine, au experienţă mare în FedCup, au câştigat de trei ori titlul. O să fie un meci greu, dar şi noi avem o echipă bună şi trebuie să avem încredere că putem fi acolo”, a spus Halep.

Despre eliminarea suferită la Wimbledon în faţa sportivei Jana Cepelova din Slovacia, Halep a spus că această înfrângere a trezit-o. “Am jucat slab, cred. Nu am putut să mă concentrez foarte bine pe ceea ce am de făcut. Sunt şi eu supărată că am pierdut aşa repede, dar îmi voi reveni, nu este o dramă şi nu mă simt mental jos. Această înfrângere m-a trezit un pic şi sunt sigură că de acum o să fie mult mai bine, o să mă relaxez mai mult, nu o să mai iau atâta presiune pe umerii mei şi pe mentalul meu şi o să joc ceea ce ştiu eu mai bine”.

Simona Halep crede că Monica Niculescu o poate învinge pe elveţianca Timea Bacsinszky în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. “O felicit pe Monica! A jucat bine, slice-ul ei incomodează foarte mult adversarele, mai ales pe iarbă, pentru că nu sare mingea. Îi urez mult succes, să joace şi ea cât mai mult acolo şi să facă un rezultat şi mai bun! Eu merg pe ea contra lui Bacsinszky. Trebuie să aibă încredere!”, a adăugat Simona, clasată pe locul 3 mondial.

Simona Halep a renunţat la colaborarea cu Victor Ioniţă înainte de Wimbledon. Ea a fost antrenată la turneul de la Londra de Daniel Dobre. Multe voci din tenis spun că jucătoarea noastră a greșit enorm renunțând la unii dintre antrenori, iar acum Simona trebuie să arate că a înțeles din lecțiile trecutului și  că vrea cu adevărat să avanseze.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!