Halep cucerește Indian Wells

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 27 martie 2015

575 halep

În ultima zi a weekendului, Simona Halep a cucerit în America primul ei titlu cu nume, trecându-şi în palmares cel mai important trofeu al carierei. Trecând de suma câştigată şi de prestigiul care vine cu victoria, ea poate privi cu optimism spre viitor spre obiectivele propuse. Doar câteva sportive care s-au impus în California nu au câştigat un turneu de Grand Slam, iar Simona așteaptă de ceva vreme momentul.

Simona Halep a întors la limită în finala cu Jelena Jankovic. Meciul şi trofeul păreau că vor merge în partea de teren a adversarei, însă jucătoarea din România nu a cedat şi a dovedit o dorinţă extraordinară de a câștiga.

În urma acestei victorii, prima de la Indian Wells pentru o jucătoare româncă, Halep va urca pe locul 1 al clasamentului care contează pentru Turneul Campioanelor de la finalul sezonului. În ierarhia WTA, ea îşi va păstra poziţia a treia, iar şansele ca cele două obiective ale sale să fie atinse, cucerirea unui Grand Slam şi urcarea pe primul loc în clasamentul WTA, sunt foarte mari judecând prin prisma competiției amintite.

Doar șapte sportive care s-au impus la turneul american nu au reuşit să îşi treacă în cont şi un turneu de Grand Slam, în timp ce numai cinci dintre acestea nu au ajuns în fotoliul de lider WTA.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!