Halep, doar o mică problemă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 11 septembrie 2015

halepSimona Halep a declarat că a avut dureri la picior și la spate în timpul meciului cu Sabine Lisicki, dar speră să se recupereze până la partida din sferturile de finală ale US Open.

„Nu sunt foarte rău, nu este foarte gravă problema, dar este o mică problemă. Am avut o durere la picior, la mușchiul stâng, iar după aceea am avut crampe la spate și de-acolo s-a agravat și la picior. Sper să mă recuperez, am o zi liberă și sper să dau tot ce pot în următorul meci”,  a declarat ea, precizând că nu este vorba de o accidentare, ci doar de o problemă „din cauza efortului de pe teren”.

Simona Halep a câștigat în mod dramatic meciul împotriva Sabinei Lisicki, în trei seturi, cu 6-7 (6), 7-5, 6-2, dar a renunțat la cel de dublu mixt alături de Horia Tecău, care urma să aibă loc împotriva cuplului Martina Hingins/Leander Paes, în sferturile de finală ale probei.

„Antrenorul mi-a spus că trebuie să mă opresc. Am avut o discuție și amândoi am căzut de acord. Nu e frumos din partea mea, dar Horia a înțeles. Nu e frumos să te retragi nicicând”, a explicat Halep.

Următorul meci, împotriva Victoriei Azarenka, va fi unul greu, dar revenirea spectaculoasă din meciul cu Lisicki o va motiva să lupte până la capăt: „Îmi dă încredere pentru că chiar dacă nu joci cel mai bun tenis al tău, să câștigi un meci la nivelul acesta este foarte important, îmi dă încredere că pot să stau în teren concentrată și să lupt pentru fiecare punct, indiferent dacă pierd punctul respectiv sau nu. A fost o partidă foarte bună pentru mine și sper să mai am partide din astea în care să lupt până la sfârșit cu totul.”

Halep are două întâlniri cu Azarenka la activ, ambele pierdute în 2012. Sportiva din Belarus este printre favoritele de la US Open anul acesta, deși este doar pe locul 20 în ierarhia mondială.

„Mă aștept la un meci foarte greu pentru că ea a început să joace iar foarte bine și este o jucătoare bună, a fost în top”, a spus Simona Halep.

„Întotdeauna fanii mă susțin și vreau să le mulțumesc pentru asta. Într-adevăr, este impresionant că mulți români vin la meciurile mele cam peste tot unde mă duc, am văzut că terenul a fost plin, mi-a plăcut foarte mult atmosfera și mă bucur și mai mult că am putut să câștig ca să-i bucur pe românii care au venit, le mulțumesc încă o dată și aștept bineînțeles următorul tur, pentru că va fi greu.”

Luni a fost ziua cea mai aglomerată la US Open, fiind sărbătoare în Statele Unite, iar tribunele arenei Louis Armstrong au fost arhipline la meciul Halep-Lisicki, cozile de așteptare la intrare fiind de câteva sute de persoane. Numeroși români au reușit să intre și să ocupe locuri în tribune, încurajând-o pe Simona la fiecare semn de slăbiciune.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!