Halep este criticată de colege

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 8 ianuarie 2016

611 halepSarra Errani, locul 20 WTA, a criticat decizia unor sportive de a se retrage înainte de a lua startul la unele turnee, făcând un comentariu acid pe contul ei de Twitter, pe care site-ul sportevai.it l-a legat de anunţul Simonei Halep că nu va participa la Brisbane.

„Câte tablouri are de gând să mai strice? Ca să ştiu”, a declarat jucătoarea în vârstă de 28 de ani, „referindu-se mai mult la Halep” potrivit sportevai.it.

Simona Halep şi Maria Şarapova au declarat forfait din motive medicale cu puţin timp înainte de a debuta la Brisbane International, turneu de categorie Premier, programat cu 2 săptămâni înainte de Australian Open.

Supărarea Sarei Errani vine din faptul că în cazul în care Şarapova şi Halep nu şi-ar fi anunţat participarea la acest turneu italianca ar fi putut beneficia de un traseu favorabil. În condiţiile actuale ea a fost nevoită să joace în primul tur cu o favorită, elveţianca Belinda Bencic, locul 14 WTA şi a şaptea favorită, în faţa căreia a cedat în primul tur cu scorul de 1-6, 2-6.

Anul trecut, Simona Halep s-a retras de la turneul China Open de la Beijing, ea abandonând meciul cu Lara Arrabuarrena din primul tur la scorul de 5-4 pentru sportiva spaniolă, după 50 de minute, românca nedorind să-şi pericliteze participarea la Turneul Campioanelor.

Cu un an înainte, Halep a fost critcată de L’Equipe pentru că s-a retras de la ediţia 2014 a China Open după ce a acces în sferturile de finală, precizând atunci că românca este la a treilea abandon de acest fel înaintea unui turneu important şi ar trebui stabilit dacă este doar o coincidenţă.

„Este a treia oară când Simona Halep ia o astfel de decizie: a declarat forfait la Roma după victoria din primul meci cu Madison Keys şi şi-a făcut de asemenea bagajele la ‘s-Hertogenbosch, abandonând în turul 2. De fiecare dată înaintea unui turneu important, pentru ca apoi să joace finala la Roland Garros şi în semifinalele la Wimbledon. Rămâne ca adversarele ei, dar şi organizatorii de turnee şi WTA să decidă dacă acestea nu sunt altceva decât coincidenţe”, a notat atunci L’Equipe, făcând referire la faptul că pentru Halep urma din nou o competiţie foarte importantă, Turneul Campioanelor de la Singapore.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!