Halep este pe 10 si va ramane acolo

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 3 februarie 2014

520 simona halepSimona Halep a intrat in Top 10 mondial, primul ei obiectiv pentru anul 2014 fiind, astfel, indeplinit. Jucatoarea din Constanta a beneficiat din plin de sfertul de finala la turneul de Grand Slam de la Australian Open. insa acum incepe exact ceea ce este mai greu, adica Simona sa se mentina intre cele mai bune 10 jucatoare in WTA.

Ce urmeaza pentru Halep dupa ce a urcat in Top 10? Turneul de 470 de puncte de la Paris, acolo unde este cap de serie numarul 5. Competitia este una extrem de dura, la turneu fiind prezente patru jucatoare mai bine clasate, Maria sarapova, Petra Kvitova, Sara Errani si Angelique Kerber.

Oricum, presiunea punctelor nu exista, si acesta este un lucru bun, pentru ca Simona poate juca relaxata. Indiferent de ceea ce se va intampla la Paris, Halep isi va mentine pozitia si la inceputul saptamanii viitoare.

Simona a participat si in 2013 la turneul din Franta, unde a fost eliminata din primul tur, astfel ca nu are nici macar ceva de aparat. Totodata, Simona inca nu poate urca mai sus, diferenta ce o separa de Angelique Kerber fiind una destul de mare, 270 de puncte.

Varianta perfecta? Kerber paraseste cat se poate de devreme turneul, Simona Halep il castiga, iar asta o apropie la numai 25 de puncte de jucatoarea de pe locul 9.

Halep va debuta cu un meci impotriva reprezentantei gazdelor, Kristina Mladenovic, jucatoare care beneficiaza de un wild-card. Romanca se afla pe aceeasi parte de tablou cu Petra Kvitova, jucatoare pe care a invins-o anul trecut in finala de la New Haven, si Sara Errani. Nu este neaparat un dezavantaj, pentru ca eliberata de orice tensiune suplimentara Halep ar putea face meciuri excelente, din care sa acumuleze pentru turneele care vin.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!