Halep, lider la „mondialul” de tenis?

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 4 septembrie 2014

548 simona halepForul tenisului profesionist feminin analizează varianta lansării unei competiţii proprii pe echipe, care să concureze Fed Cup, o întrecere ocolită de cele mai multe ori de numele importante ale circuitului, precum Serena Williams sau Maria Şarapova, anunţă nytimes.com.

Conform americanilor, proiectul prevede o competiţie anuală, de o săptămână, în care opt ţări îşi vor trimite cele mai bune trei jucătoare, două titulare şi o rezervă. Conform criteriului de calificare preconizat acum, România ar fi una dintre ţările calificate.

Stacey Allaster, preşedintele WTA, propune o întrecere în care primele şapte jucătoare din clasamentul general mondial califică automat ţara lor la întrecerea mondială, scrie nytimes.com. Apoi, tabloul de opt se va completa printr-un wild-card oferit de ţara gazdă, la alegere, unei naţiuni. Graţie actualului clasament al Simonei Halep, România, care în FED Cup a evoluat în ultimii ani în eşalonul trei, abia în această primăvară promovând în a doua grupă mondială, ar avea un loc asigurat în competiție. Ar lipsi Italia, câştigătoare a trei dintre ultimele cinci ediţii FED Cup.

Proiectul este departe de finalizare, termenul estimat de lansare fiind 2017, când Simona Halep va avea 25 de ani, Irina Begu şi Sorana Cîrstea 27 de ani, iar Monica Niculescu 30 de ani. 

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!