Halep merge în Dubai

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 12 februarie 2016

616 halepSimona Halep (locul 3 WTA) va juca în cadrul turneului de tenis de la Dubai, care se va desfăşura în perioada 15-20 februarie şi pe care românca l-a câştigat în 2015, anunţă site-ul oficial al competiţiei.

Halep a primit un wildcard din partea organizatorilor turneului şi este favorita cu numărul trei a competiţiei, după Serena Williams (numărul 1 WTA) şi Angelique Kerber (locul 2 în lume). „Am învăţat cum să joc fără presiune când trebuie să apăr puncte şi titluri. Sunt relaxată şi mulţumită de jocul meu, iar asta îmi dă încredere pentru a câştiga meciuri dificile”, a declarat românca pentru site-ul oficial al turneului de tenis de la Dubai.

Turneul WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite) este dotat cu premii totale în valoare de peste 1,7 milioane de dolari, iar suprafaţa de joc este dură (hardcourt). Simona Halep a câştigat turneul în 2015, după o victorie în finală împotriva sportivei cehe Karolina Pliskova, scor 6-4, 7-6.

La sfârşitul lunii ianuarie, Simona Halep anunţase că se va opera de deviaţie de sept şi nu va participa la FED Cup şi turneul de la Dubai, iar ulterior s-a răzgândit. În perioada 6-7 februarie, Halep a jucat în FED Cup contra Cehiei şi a înregistrat o înfrângere (7-6, 4-6, 2-6 cu Karolina Pliskova) şi o victorie (6-4, 3-6, 6-3 cu Petra Kvitova).

La începutul anului, Simona Halep a fost eliminată încă din primul tur al turneului de Mare Şlem din Australia (Australian Open).

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!