Halep poate urca pe 4

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 19 mai 2014

534 simona halepFinala de la Madrid, împotriva Mariei Şarapova, avea o miză extinsă pentru Simona Halep. Trecând de performanţa în sine şi de sumele aferente câştigării turneului, Halep avea șansa să urce pe locul 4 WTA, poziţie ocupată în acest moment de fostul lider mondial, Victoria Azarenka.

Totuşi, urcarea se va produce mai mult ca sigur de lunea viitoare, imediat după turneul de la Roma, care se va desfăşura în intervalul 12-18 mai. Independent de rezultatul obţinut de Simona Halep, aceasta va trece de jucătoarea din Belarus, care nu va onora competiţia din cauza unei accidentări. Chiar dacă Halep are de apărat o semifinală, Azarenka trebuia să îşi asigure finala la Foro Italico (a jucat ultimul act în 2013) pentru a nu pierde punctele pe care le are ca avans. Cum acest lucru nu se poate întâmpla, Simona este sigură de faptul că va trece de dubla câştigătoare de la Australian Open (2012, 2013).

Există și posibilitatea ca Simona să nu urce pe locul 4 în clasament la finalul acestei săptămâni, chiar dacă va trece sigur de Azarenka. Petra Kvitova, care în acest moment se situează pe poziţia a 6-a, a urcat doar până în optimi la Roma, în 2013, astfel că are de apărat 105 puncte.

În măsura în care cehoaica va reuşi să ajungă în finală în acest an, iar Simona nu va trece de semifinale, Kvitova ar depăşi-o în clasament pe româncă. Şansele ca Petra să urce atât de sus la Foro Italico sunt, însă, destul de reduse, mai ales în situația în care beneficiază (ca şi Simona) de o jumătate de tablou extrem de grea, cu Serena Williams sau Şarapova ca posibile adversare în încercarea de a ajunge în finală.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!