Halep și-a prezentat noii antrenori

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 28 noiembrie 2014

560 halepSimona Halep (actual 3 WTA) și-a anunţat antrenorii cu care va lucra în 2015. Este vorba de Victor Ioniţă, fostul antrenor al Soranei Cîrstea (93 WTA), şi de suedezul Thomas Hogstedt, dar acesta doar pentru primele trei turnee ale anului și doar din postura de consultant.

Numirea lui Ioniţă ca antrenor pentru sezonul viitor i-a surprins pe mai mulţi fani ai Simonei, dar și pe specialiști. Până la urmă, vorbim despre a treia jucătoare a lumii care își elimină antrenorul de top, pare-se că mai ales din motive financiare, nedorind să mai plătească un salariu generos pentru serviciile sale, și-l angajează pe cel al jucătoarei de pe locul 93.

Jurnaliştii de la revista americană Sports Illustrated pare însă că au o explicație bună pentru motivul care a determinat-o pe Halep să apeleze la serviciile românului: “Ca o comparaţie, jocul lui Halep este total diferit de cel al lui Cîrstea. Sorana loveşte fiecare minge cu gândul să încheie punctul. Angajarea lui Ioniţă semnalează dorinţa Simonei de a deveni mai ofensivă şi de a aduce mai multă agresivitate în jocul ei”. Nu știm dacă acesta va avea și calitățile necesare pentru a o ține pe Halep în top, așa cum avea Wim Fissette, dar asta urmează să vedem în viitor.

Victor Ioniţă a colaborat timp de 2 ani şi jumătate cu Sorana Cîrstea, cea mai bună performanţă a celor doi fiind finala de la Toronto din 2013, competiţie din categoria Premier 5. Trebuie să recunoaștem, jucătoarea din Târgovişte a atins şi cel mai bun loc al carierei în acest timp, 21 WTA, pe 12 august 2013. După care, pentru a urca în top 5 a avut nevoie de Wim, adică un antrenor care știe ce este aia performanță la nivel înalt.

Thomas Hogstedt, antrenorul-consultant, a mai colaborat de-a lungul carierei cu nume ca Maria Şarapova (Rusia), Caroline Wozniacki (Danemarca), Sloane Stephens (Sua) sau Na Li (China), iar la turneele de la Shenzhen (China), Sydney (Australia) şi Australian Open (Australia) o va ajuta acum și pe Simona Halep.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!