Halifax îţi mută contul bancar într-o clipită

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, UK la bani mărunţi pe data 21 august 2015

Banca_Halifax_schimbare_cont_1

Banca Halifax a lansat de curând serviciul „snap to switch”, care permite utilizatorului să uploadeze o fotografie a debit card-ului pe care vor să-l mute, grăbind astfel procesul de mutare de la o bancă la alta.

Îţi poţi muta acum contul bancar de la o bancă la alta doar prin fotografierea debit card-ului curent. Generaţia selfie avea nevoie de o astfel de facilitate!

Folosind un smartphone sau o tabletă, utilizatorul poate uploada o fotografie a debit card-ului care corespunde contului bancar ce se doreşte a fi mutat. Apoi, serviciul populează în mod automat câmpurile dintr-un formular online prin care se aplică pentru mutarea contului.

Un purtător de cuvânt al băncii a spus: „Serviciul taie simţitor timpul luat de aplicaţia de mutare de cont bancar, permiţând clientului să trimită detaliile bancare fără a mai trebui să tasteze informaţiile într-un formular”.

Halifax e una din băncile care s-a impus prin uşurinţa mutării de la o bancă la alta prin serviciul gratuit „current account switch service”, lansat în urmă cu aproape doi ani. Serviciul s-a dovedit a fi un succes, la 12 luni de la lansare 250.000 de clienţi folosindu-l. Tot Halifax, anul trecut, între iulie şi septembrie, era banca cu cei mai mulţi clienţi atraşi de la altă bancă.

Banca Halifax oferă actualmente £100 celor care se mută la ei, cu condiţia să se închidă vechiul cont bancar. Iar contul gratuit Reward chiar îl plăteşte pe client cu £5 pe lună dacă acesta depune în cont câte £750 lunar, dacă tranzacţionează cel puţin două direct debit-uri şi dacă rămâne pe credit.

Dar „snap to switch” nu este singura inovaţie recentă care face legătura între bănci şi telefoanele mobile. Există serviciile de plăţi Paym şi Pingit, în timp ce Barclays rulează o facilitate care permite utilizatorilor de smartphone-uri să fotografieze un cec şi să-l depună în cont trimiţând-ul băncii prin e-mail, prin intermediul aplicaţiei de mobile banking.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!