Hamburg îl vrea pe Maxim

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 17 iulie 2015

590 maximKlaus-Michael Kuhne, unul dintre cei mai bogaţi afacerişti din Germania, ar urma să finanţeze transferul lui Alexandru Maxim la Hamburg, informează cotidianul Hamburger Abendblatt. Stuttgart cere pe jucător 4 milioane de euro, plus bonusuri de performanţă şi cotă parte la un eventual transfer.

Deşi colegii i-au cântat “La mulţi ani!” şi au sărbătorit împreună în cantonament ziua de naştere a lui Alexandru Maxim, pe 8 iulie, viitorul mijlocaşului român de 25 de ani ar putea să fie departe de VfB Stuttgart. Echipele interesate au discutat deja cu Stuttgart, iar lista pretendenţilor este destul de mare: Koln, Hamburg şi Hannover din Germania şi Swansea din Anglia. Conform ziarului Hamburger Morgenpost, galezii au făcut deja cea mai bună ofertă, 6,5 milioane de euro, dar şvabii au respins imediat propunerea. Avantaj Hamburg, pentru că echipa care a scăpat la limită de la retrogradare în sezonul precedent îl vrea cu adevărat pe Maxim, antrenorul Bruno Labaddia fiind cel care l-a adus la Stuttgart şi în mandatul căruia jucătorul a avut cele mai bune rezultate.

Problemele sunt însă de natură financiară. Pretenţiile lui Stuttgart sunt cumva mai mici. 4 milioane de euro pe transferul jucătorului, însă restul vine din clauzele pe care şi le doresc şvabii. Bonusuri de performanţă care ar ridica valoarea transferului la minimum 6 milioane, plus procent din drepturile jucătorului în caz de revânzare. O ofertă pe care Hamburger Morgenpost o consideră nefezabilă. Însă aici intervine Klaus-Michael Kuhne, un acţionar minoritar al lui Hamburg, care deţine 7,5% din acţiunile clubului, după ce a făcut o investiție de capital de 18,5 milioane de euro în sezonul precedent.

Cu o avere de 11,5 miliarde de euro, Kuhne, magnat al transportului şi deţinător al celei mai mari companii de transport din Germania, e un mare fan al echipei şi în 2010 a ajutat la transferurile lui Paolo Guerrero, Dennis Aogo, Marcell Jansen şi Heiko Westermann, cu preţul cedării unor procente din viitoarele transferuri. 2 ani mai târziu, Rafael van der Vaart s-a reîntors la Hamburg cu ajutorul lui Kuhne. Iar acum, miliardarul german ar urma să finanţeze şi transferul lui Maxim, sau cel puțin așa susține presa din Germania.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!