Handbal românesc: se instaurează Omerta

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 31 iulie 2014

545 vasile pavelÎn handbalul românesc nu ai voie să declari nimic, nu poţi lua poziţie, pentru că altfel rişti să fii amendat drastic. Și asta chiar și în cazul în care dispui de o funcție importantă, eşti membru al Consiliului de Administraţie, forul de conducere între două Adunări Generale.

Este cazul fostului arbitru Vasile Pavel, care a fost sancționat de către Federaţia Română de Handbal după ce a semnalat mai multe nereguli în promovarea arbitrilor Doru Manea şi Radu Iliescu pe lista EHF. Cei doi au ajuns arbitri internaţionali după împlinirea vârstei de 32 de ani, vârsta maximă admisă, iar Vasile Pavel a spus că Regulamentele FRH au fost ignorate.

Consecinţa acestui caz poate fi văzută și citită pe site-ul oficial al federației de la București: “În legatură cu declaraţiile d-lui Pavel Vasile (membru al Consiliului de Administraţie al F.R. Handbal), în urma audierii d-lui Pavel Vasile şi al punctului de vedere al d-lui Cârligeanu Alin (preşedintele C.C.A.), comisia decide: Sancţionarea d-lui Pavel Vasile cu penalitate 1.000 lei conform art. 41.1 lit A raportat la Art. 11 şi 13 din Regulamentul de Disciplină şi Regulamentul de organizare şi functionare al Consiliului de Administraţie al F.R. Handbal. Termen de achitare 10 zile de la publicarea pe site-ul F.R. Handbal”.

Vasile Pavel, membru al Consiliului de Administraţie, membru al Asociaţei Judeţene de Handbal Buzău şi observator FRH, a fost astfel sancţionat pentru că a îndrăznit să prezinte un caz care nu a avut drumul statutat de către regulamentele FRH. Iar Comisia de Disciplină a sărit și l-a judecat după un regulament al Consiliului de Administraţie valabil în perioada vechii conduceri (2010-2013). Culmea, dacă se funcţiona după vechiul regulament, membrilor actualului for de conducere ar fi trebuit să li se aducă la cunoştinţă acest lucru, să-l semneze că sunt de acord. Cu toate acestea, în cele aproximativ 5 luni de funcţionare, actualii membri nici nu au votat un nou regulament de funcţionare, dar nici nu l-au semnat pe cel vechi.

Omerta se lasă, ușor dar sigur, peste handbalul românesc.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!