Handbalul continua sa aiba o fata ciudata

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 10 februarie 2014

521 handbalScandalurile din handbalul juvenil se inmultesc de la un turneu la altul. Motivele sunt diverse: parinti nerabdatori care se baga peste profesori, arbitri care „fura” (uneori sunt si alergati) si copii umiliti sau agresati fizic. In ultima categorie intra si evenimentele consemnate la CS Navodari.

Pe masa conducerii au ajuns doua plangeri facute de doi sportivi de 13-14 ani.

„Domnul profesor Nicolae Garbocea mi-a adresat nenumarate injurii, mi-a pus porecla, nu numai mie, ci si altor colegi”, spune un sportiv. „Pe parcursul acestor 3 ani, m-a lovit, insa mi-a fost frica sa vorbesc, m-a amenintat ca ma da afara din echipa. Aceste fapte le-am spus bunicilor, dar fiind batrani nu au luat nicio masura”, continua el.

Mai multi parinti au luat atitudine si i-au cerut directorului Constantin Dincu, printr-o hartie, sa renunte la colaborarea cu Nicolae Garbocea. „Copilul meu nu a avut probleme pentru ca am fost mereu aproape de echipa, dar am semnat cererea pentru ca sunt alti baieti care sufera din cauza profesorului, care sunt umiliti. N-ar fi trebuit sa ma intereseze aceste lucruri, dar am luat atitudine pentru ce se intampla la echipa”, a spus unul dintre ei.

Conducatorul clubului a confirmat cazul, insa nu a putut lua vreo masura. „Consiliul de Administratie se intruneste saptamana viitoare, deoarece un membru este plecat in aceste zile cu Sageata Navodari in Turcia”, a spus Constantin Dincu. „Avem doua sesizari scrise de copii. Sunt, insa, si niste semnaturi false, in conditiile in care parintii nu prea sunt pe acasa. Am vazut semnatura unui parinte care nu se afla in tara, de aceea nu am putut lua o decizie clara. Facem o ancheta interna si vedem ce avem de facut.” Nicolae Garbocea s-a aparat sustinand ca unul dintre parinti i-a manipulat pe copii pentru a-l da afara. „Nu este adevarat ca am lovit, sunt alte probleme. Aveti vreo reclamatie? Aveti certificat medico-legal? Acestea sunt fabulatii facute de doamna Adina Niculae. Doamna vrea sa ma schimbe cpentru a nu i-am bagat copilul la un turneu, n-a fost multumita cat a jucat. Copiii au semnat plangerile fara stirea parintilor, au fost manipulati. Am cerut ca acest caz sa se judece in CA, chiar am facut un raport. Adevarul va iesi la iveala. Cum sa bati copilul, sa-l invinetesti? Cum sa facem chestii de genul acesta?”, a fost reacția sa.

Cazul nu este singular si, pe cat este de grav, pe atat este de trist.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!