Harta României Mari, ruptă în parlamentul moldovean

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 18 decembrie 2015

Un deputat socialist din Republica Moldova a rupt o hartă a României Mari, în plenul Parlamentului, în timp ce se disputa un ordin al ministrului educației, conform căruia harta României Mari trebuie repartizată în toate instituțiile de învățământ din țară, scriu cei de la Gândul.

Potrivit unimedia.info, ordinul ministrului Corina Fusu a stârnit rumoare printre socialiști și comuniști, care l-au calificat drept „o tentativă de destabilizare a situației din țară”.

„Ministrul educației a emis un ordin ca în toate școlile din țară să fie repartizată harta României Mari și drapelul României. Suntem indignați că elevii sunt supuși acestui pericol. Noi nu trebuie să permitem unor grupări cu interese pentru alte state să promoveze aceste idei unioniste. Considerăm că doamna Fusu trebuie să fie audiată, să spună de ce se întâmplă acest lucru”, a declarat deputatul Vlad Bătrâncea de la Partidul Socialist din Republica Moldova, care, sub privirile uimite ale colegilor săi, a rupt o hartă a României Mari.

„Să tot rupeți harta, oricum Unirea se va produce (…) Vreți voi sau nu, dar asta este istoria. Voi umblați cu steaua în frunte, asta se poate, dar copiii nu au voie să afle istoria”, a replicat liderul Partidului Liberal din Republica Moldova, Mihai Ghimpu.

În cele din urmă, propunerea socialiștilor în privința audierii ministrului educației nu a întrunit voturile necesare, fiind susținută de doar 42 de deputați din cei 101 membri ai legislativului de la Chișinău. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a amenințat însă că, imediat după sărbătorile de iarnă, formațiunea sa va demara o campanie „împotriva unioniștilor”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!