Hațegan, lăudat de spanioli

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 15 aprilie 2016

625 hateganOvidiu Haţegan (35 de ani), singurul arbitru român care va oficia meciuri la Campionatul European din Franţa, are parte de laude din partea presei spaniole, fiind delegat la meciul dintre Villarreal şi Sparta Praga din Europa League, conform Agenţiei EFE.

Arbitrul român nu prea le poartă noroc echipelor spaniole. Până acum, românul a arbitrat cinci echipe din Spania în cupele europene, dar bilanţul este unul negativ: trei înfrângeri şi două victorii. Athletic Bilbao a pierdut de două ori cu Haţegan la centru, iar Real Sociedad, o dată. În schimb, ambele victorii cu tânărul arbitru român la centru, au fost reuşite de Atletico Madrid.

„Un medic, delegat la meciul lui Villarreal”, a anunţat agenţia de ştiri EFE, care mai adăuga că „arbitrul de 35 de ani, internaţional din 2008, este considerat unul dintre cei mai buni din Europa şi, de aceea, a fost inclus de UEFA pe lista arbitrilor care vor oficia la turneul final din Franţa, din această vară”.

Presa internaţională nu a uitat de incidentul din 2013, de la meciul CSKA Moscova – Manchester City, din Liga Campionilor, când fanii ruşi au avut un comportament rasist la adresa mijlocaşului ivorian, Yaya Toure, rămas nesancţionat de Haţegan.

„Acesta a dat dovadă de lipsă de reacţie la un incident rasist petrecut în Moscova, în timpul unui meci dintre CSKA şi Manchester City, din 2013. Atunci, fanii ruşi au proferat remarci rasiste la adresa ivorianului lui Manchester City Yaya Toure, dar arbitrul nu a urmat protocolul UEFA, care obligă la oprirea meciului şi solicitarea prin megafonie, sistarea scandărilor rasiste, sub ameninţarea suspendării partidei”.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

O parere la “Hațegan, lăudat de spanioli”

  1. Cami Spune:

    Finding this post has anrsewed my prayers

Spune-ti si tu parerea!