HCM, calificată

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 7 aprilie 2014

529 hcm constantaHCM Constanţa s-a calificat între cele mai bune formaţii ale Cupei EHF, după ce a trecut cu 29-25 de Chambery (Franţa) în ultimul meci din grupa D. Constănțenii au terminat pe locul al doilea al grupei, după Fuchse Berlin. Posibilii adversari sunt Montpellier (Franţa), Pick Szeged (Ungaria) şi Lugi (Suedia).

„Dorinţa tuturor este să ne calificăm în turneul Final 4 din Berlin, dar să vedem ce va fi la tragerea la sorţi. Din punct de vedere valoric, suedezii ar fi cei mai buni adversari, dar preferăm să nu vorbim înainte”, a spus Ali Nurhan, directorul general al clubului.

HCM Constanţa a obţinut câteva rezultate care au ieşit din tiparele obişnuite. Calificarea în sferturile Cupei EHF este o performanţă majoră, mai ales că s-a produs dintr-o grupă în care au evoluat reprezentante ale Germaniei şi Franţei. Iar în faza grupelor s-a calificat după ce a eliminat Thy Mors, o echipă dintr-un alt campionat ca al Danemarcei, considerat de top.

„Am simţit în ultima vreme o saturaţie de HCM Constanţa. Sper, însă, ca toată suflarea handbalistică din România să fie alături de noi, dacă facem performanţă, lumea şi sponsorii se vor uita mai atenţi către acest sport”, a comentat conducătorul campioanei.

Urcarea HCM-ului în sferturile EHF are la bază şi câteva lucruri de altă natură despre care detaliază Ali Nurhan: „HCM Constanţa şi-a schimbat mult mentalitatea în acest sezon. Băieţii nu mai cedează până în ultimele secunde. S-a întâmplat de multe ori în sezoanele precedente să conducem chiar şi cu cinci-șase goluri distanţă, dar să cedăm în ultimele 10 minute. Parcă era un blestem. Acum, chiar dacă suntem conduşi, avem puterea să revenim. Şi cu Chambery am avut un deficit de trei goluri, dar în final am câştigat cu patru goluri. Lucrul acesta spune multe. Îmbucurător este faptul că toate rezultatele le-am obţinut cu 90% jucători români.” Pe lângă mentalitate, HCM Constanţa a avut şi unitate. „Meritul relaţiilor de joc, a faptului că băieţii sunt prieteni între ei îi revine colectivului tehnic. Antrenorii au condus la această coeziune”, a afirmat directorul general al clubului.

„Anul acesta au mai fost unele probleme cu salarii întârziate, însă băieţii au înţeles situaţia, şi-au văzut de treabă. Nici acum nu suntem chiar la zi, dar situaţia este sub control. Bugetul pe 2014 este votat”, a spus Alin Nurhan.

529 hcm constanta

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!