HCM Constanța acuză federația

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 12 mai 2014

533 hcm constantaFederaţia Română de Handbal a stabilit meciurile turneului final (locurile 1-3) din Liga Naţională masculină. O întrecere care se ține cu HCM Constanţa, Ştiinţa Bacău şi Potaissa Turda şi care începe de la zero! Primele două formaţii s-au calificat după două meciuri, iar Turda a avut nevoie de un joc de baraj cu Dinamo pentru a lupta pentru titlu.

Sorţii au decis ca prima partidă să fie HCM Constanţa-Ştiinţa Bacău, meciul urmând să se dispute pe 7 mai, pe terenul campioanei en-titre. Tragerea la sorţi a fost cumva „dirijată”, în sensul că echipa pregătită de Zvonko Sundovski a primit numărul de ordine cu numărul 2, astfel încât să nu joace pe 14 şi 18 mai. În săptămâna respectivă, HCM Constanţa va juca în Final 4-ul Cupei EHF în Berlin. În urnă au intrat doar Ştiinţa Bacău şi Potaissa Turda, iar apoi echipele au fost aşezate, în funcţie de numărul de ordine, după un program stabilit.

Modul cum s-a decis programul i-a supărat pe oficialii HCM-ului, având în vedere că vor termina sezonul pe terenul echipei Ştiinţa Bacău. Și asta după un Final 4 care o va solicita la maximum pe HCM în Germania. „La FRH se stabileşte campioana României după cum vor muşchii lor. Munca de un an de zile nu se respectă deloc, este aruncată la coş. Trebuia să ni se ofere şi nouă măcar şansa de a fi în urne. Dar nu a fost aşa, ni s-a oferit direct numărul 2 în program, ca să nu jucăm în 14 şi 18 mai. Toate cele trei echipe ar fi trebuit să fie în urnă, chiar dacă asta ar fi însemnat ca unul-două jocuri să fie amânate. HCM Constanţa a jucat în acest sezon în Cupa EHF şi a ajuns în Final 4 reprezentând handbalul românesc. În schimb, noi trebuie să mergem până la Turda, ca să avem de unde să ne întoarcem pentru a pleca în Germania”, a declarat Ali Nurhan, directorul executiv al HCM Constanţa.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!