HCM Constanța merge spre titlu

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 19 mai 2014

534 hcm constanta

HCM Constanţa este aproape de a rezolva problema titlului în Liga Naţională, asta înainte de a aborda turneul Final 4 al Cupei EHF din 17-18 mai, ce se va disputa în Germania. După o victorie la nouă goluri cu Ştiinţa (scor 27-18), actuala campioană a României a trecut şi de al doilea meci, Potaissa Turda (scor 33-31).

Duelul celor doi antrenori pe care Alexandru Dedu i-ar dori la cârma echipei naționale, Zvonko Sundovski (HCM Constanţa) și Horaţiu Gal (Potaissa Turda) a fost mai mult decât palpitant. Avertizat de forţa campioanei de pe linia de 9 metri, antrenorul formaţiei ardelene a introdus un stil de joc rar întâlnit într-un meci din Liga Naţională, cu o apărare avansată până la centrul terenului, om la om. Antrenorul din Macedonia a răspuns acestei defensive cu jucătorii de creație ai Constanţei, adică Toma, Buricea şi Csepreghi, care au dejucat extrem de bine o astfel de tactică.

În ciuda unui sezon încărcat, în care a disputat 42 de partide oficiale (n.r. – până la acest joc), HCM Constanţa a avut condiţie fizică şi a reuşit să conducă pe toată durata întâlnirii. Bine pregătiţi au fost şi turdenii, care au reuşit spre final să reducă o diferenţă de şase goluri (25-19, min. 40). La final, HCM Constanţa a câştigat cu 33-31 şi a făcut un pas imens pentru adjudecarea unui nou titlu de campioană. Având un golaveraj de plus 11 şi un maximum de puncte după primele două jocuri cu Ştiinţa Bacău şi Potaissa Turda, echipa lui Sundovki ar mai avea nevoie, teoretic, de o victorie pentru a ieşi campioană. Cu siguranţă însă, că HCM îşi va dori să încheie sezonul fără înfrângere, după ce a ajuns la 31 de meciuri consecutive fără să piardă.

Următoarele două meciuri în turneul Final 3 sunt disputele dintre Ştiinţa Bacău şi Potaissa Turda, programate săptămâna viitoare. HCM Constanţa se va axa, în schimb, pe turneul Final 4 al Cupei EHF din Berlin (Germania). Campioana României înfruntă sâmbătă Montpellier în semifinale.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!