HCM Constanța, în turneul final

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 5 mai 2014

532 hcm constantaHCM Constanţa a avut un parcurs european extraordinar în acest sezon, în ciuda faptului că a debutat slab. Constănțenii au fost eliminaţi în preliminariile Champions League, dar au reuşit să se adune şi au încercat să ajungă cât mai departe în Cupa EHF, a doua competiţie ca valoare. Trupa lui Zvonko Sundovski a reuşit să acceadă în grupe, dar a şi ieşit dintr-o grupă cu Fuchse Berlin sau Chambery. Limitele au fost duse şi mai departe. HCM s-a calificat în turneul Final 4, astfel că în 17-18 mai va juca pentru trofeu la Berlin (Germania).

Echipa din Constanţa a reuşit performanţa în dauna echipei suedeze HF Lugi. Constănțenii au luat o opţiune importantă de calificare chiar din manşa tur, unde s-au impus pe teren propriu cu 31-21. În partida retur, HCM a pierdut cu 34-28, însă cu scorul general de 59-55 a avut câştig de cauză. Marinarii n-au avut emoţii în privinţa calificării, chiar dacă au cedat la şase goluri. În prima repriză, Şimicu şi-a dus echipa în avantaj, Constanţa având la un moment dat 10-6. Lugi a revenit pe tabelă până la pauză, când a intrat la vestiar cu un avantaj minim, scor 14-13.

În repriza a doua, gazdele au forţat desprinderea, dar n-au reuşit acest lucru decât în final. HCM a fost egala celor din Lugi până la 20-20. În final, suedezii au ajuns la şase goluri, insuficient pentru a mai obţine biletele pentru Final 4. Cei care s-au bucurat au fost băieţii lui Sundovski. Şimicu a fost principalul marcator de la HCM, cu nouă goluri, fiind urmat de Sadoveac, cu cinci goluri, şi Criciotoiu, cu patru.

Constanţa va juca pentru primul trofeu european din istoria clubului. De remarcat faptul că în afara lui Challenge Cup, nicio echipă românească nu a mai reuşit să obţină vreo cupă importantă după 1989.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!