HCM, egal cu Fuchse

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 3 martie 2014

524 hcm constantaHCM Constanţa, campioana României la handbal, a obţinut o remiză imensă în al treilea meci din grupa D a Cupei EHF. Echipa lui Zvonko Sundovski a terminat la egalitate, 31-31 (16-16), pe teren propriu, partida cu Fuchse Berlin (Germania).

Meciul disputat în weekend în Sala Sporturilor din Constanţa a avut și tente dramatice.

Pentru a spori şansele de calificare în sferturile de finală ale Cupei EHF, HCM avea nevoie de un rezultat bun în partida cu puternica formaţie din Germania. Egalul îi ajută perfect pe constănțeni, mai ales că au terminat la egalitate meciul cu Chambery, principala lor contracandidată, chiar pe terenul francezilor.

În faţa unei echipe puternice, HCM a ales o apărare avansată în zona omului cu mingea şi un atac bazat în special pe linia de 9 metri, formată din Şimicu, Csepreghi și Criciotoiu. Aruncările celor trei au ţinut formaţia constănţeană în joc chiar şi când adversarii s-au desprins la patru goluri. Time-outul cerut de Sundovski a reaşezat lucrurile: „Atenţie la repliere, am luat patru goluri pe faza a doua. Haideţi să jucăm, lăsaţi arbitrajul”, a fost mesajul. Până la pauză, cu tânărul Cristescu bine infiltrat pe semicerc, HCM a reuşit să revină şi să egaleze: 16-16.

Repriza a doua s-a transformat într-un recital al extremei Laurenţiu Toma. Căpitanul Constanţei a fost de neoprit, exasperându-l pe portarul Heinevetter. Soarta reprizei şi poate a meciului s-a jucat în şase minute. În minutul 46, echipa germană conducea cu 25-22, dar gazdele au punctat de şase ori consecutiv, ducând scorul la 28-25 (min. 52). Suedezii Petersen şi Zahrisson au topit repede avansul HCM-ului, dar finalul era deja aproape. Constanţa a gestionat bine ultimul minut de joc şi a încheiat jocul în atac.


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!