HCM, eliminată

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 15 aprilie 2016

625 hcmHCM Baia Mare s-a oprit pentru al doilea an consecutiv în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a pierdut şi meciul retur cu Buducnost, scor 32-25. Cu toate acestea, România va avea o reprezentantă în Final Four-ul de la Budapesta, campioana CSM Bucureşti.

În tur, deţinătoarea trofeului, Buducnost Podgorica, a câştigat în România cu 29-24. Jucătoarele au părăsit însă competiţia cu capul sus, în ciuda problemelor financiare care au dat mari bătăi de cap echipei maramureşene în ultimele luni. În plus, HCM a făcut deplasarea la meciul retur doar cu 11 handbaliste.

Vicecampioana României a început foate bine partida şi a condus pe toată durata primei reprize, pe care a încheiat-o în avantaj de un gol, 14-13. Buducnost a revenit după ieşirea de la cabine şi s-a desprins la cinci goluri, în minutul 45. La fel ca şi în partida de la Baia Mare, Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare pentru campioana Europei, cu 10 goluri. Lois Abbingh şi Patricia Vizitiu, cu 5 goluri fiecare, au fost principalele realizatoare din formaţia antrenată de Aurelian Roşca.

În turneul Final Four, programat în 7-8 mai la Budapesta, vor fi prezente CSM Bucureşti, Vardar Skopje, Buducnost Podgorica şi Gyor. Tragerea la sorţi a semifinalelor este programată marţi, 12 aprilie.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!