HCM Roman continuă în Cupa Cupelor

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 21 noiembrie 2014

559 hcm romanHCM Roman este prima formaţie din Liga Naţională care şi-a confirmat calificarea în cupele europene pentru partea de sezon din 2015. Echipa antrenată de Florentin Pera s-a calificat în weekendul care a trecut în optimile Cupei Cupelor, după ce a eliminat din competiţie formaţia suedeză IK Skuru. Reprezentanta României s-a calificat după ce s-a impus cu 54-49 la „general”.

Ambele partide s-au jucat la Roman, asta asigurându-le celor de la HCM postura de favorită în „dubla” cu IK Skuru. După primul meci, Romanul a început să aibă mari emoţii, asta pentru că prima manşă s-a terminat la egalitate, scor 30-30. A doua zi, HCM a anulat toate grijile chiar de la începutul manşei secunde. Fetele au luat avans încă din primele minute, conducând cu 5-1, 11-5 şi 14-8. IK Skuru n-a reuşit să ameninţe în niciun moment victoria Romanului şi calificarea acesteia în optimi. HCM a câştigat cu 24-19, iar cu un plus cinci la „general” merge în urne pentru tragerea la sorţi.

HCM Roman este la a doua prezenţă în cupele europene, după ce, în sezonul 2006-2007, a ajuns în semifinalele Challenge Cup. În optimile Cupei Cupelor se vor mai afla, printre altele, Ferencvaros, Fleury, însă şi cele patru formaţii din Liga Campionilor care vor fi eliminate. Podravka va continua și ea în mod cert în Cupa Cupelor.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!