Heltne, dopată iar

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 24 martie 2014

527 anca heltneAnca Heltne, aruncătoarea în greutate în vârstă de 36 de ani, a fost suspendată pentru moment din activitate. Practic, după ce un test anti-doping efectuat la Campionatele Naţionale a ieşit pozitiv, sportiva a fost trasă automat pe linia de rezervă.

Medaliată cu bronz la Europenele în sală de la Torino (2009), ea nu se află la prima abatere în acest sens, fiind depistată pozitiv şi în 2010. Regulamentul prevede ca un sportiv să fie exclus pe viaţă din activitate când se întâmplă acest lucru, deci se poate spune că Anca Heltne a scăpat ușor.

Sportiva româncă a participat ulterior, asta după ce fusese testată, la mondialele de sală de la Sopot, în Polonia, rezultatele testului sosind după terminarea concursului. Oricum nu mai conta, Anca ratase finala.

În cazul în care atleta nu va cere proba B, analizată la un laborator acreditat de WADA, suspendarea va veni imediat și fără drept de apel. Cu toate acestea, trebuie spus că în majoritatea cazurilor proba B confirmă fără probleme primul verdict.

„Am aflat de ieri, urmează proba B. Am sfătuit-o să se apere până la capăt. Dacă demersul nu va avea rezultatul dorit, asta e, să o suspende, nu fac eu legile. E o sportivă cu mare experienţă, la vârsta pe care o are nu avea voie să păţească aşa ceva”, a declarat Sandu Ion, actualul preşedinte al Federaţiei de Atletism, un personaj extrem de controversat.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!