Herea, coleg cu Klose!

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 5 mai 2014

532 ovidiu hereaFC Sion, echipă la care joacă şi românul Ovidiu Herea, este la un pas de a face o mutare de șoc în vara acestui an. Conform cotidianului Blick.ch, Christian Constantin, preşedintele formației elveţiene, a confirmat interesul pentru atacantul german al formaţiei Lazio Roma, Miroslav Klose, care devine liber de contract din iulie.

„În acest sezon Klose nu a reuşit decât 8 goluri, dar a stat şi departe de gazon din cauza unei accidentări. Oricum, este mai bine decât să nu fi marcat deloc, nu? În trecut, fostul nostru director sportiv Marco DeGennaro a cerut informaţii despre Klose de la fostul antrenor al lui Lazio, Vladimir Petkovic. La fel am făcut şi eu. Avem destui tineri în echipă, aşa că avem nevoie şi de fotbalişti de clasă şi cu multă experienţă”, a declarat Constantin.

Miroslav Klose este în acest moment al doilea cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, cu 14 reuşite, cu una mai puţin decât are brazilianul Ronaldo. El a mai jucat la Blaubach-Diedelkopf, FC 08 Homburg, FC Kaiserslautern, Werder Bremen şi Bayern Munchen.

FC Sion a traversat în 2003 un moment de cumpănă în existenţa sa, clubul fiind retrogradat în liga secundă din cauza problemelor financiare, care l-au adus aproape de faliment. Arhitectul Christian Constantin a preluat gruparea şi a readus-o în prima ligă. Problemele au continuat pentru elveţieni. Noul patron s-a dovedit un adevărat devorator de antrenori, schimbând componenţa băncii tehnice de mai multe ori în ultimii ani. Printre antrenorii care s-au confruntat cu temperamentul lui Constantin s-a numărat şi italianul Gennaro Gattuso, demis după doar 4 luni petrecute la FC Sion.

Constantin a devenit cunoscut în Europa şi după ce a concediat în urmă cu un an nu mai puţin de 14 jucători, printre care şi pe francezul Karim Yoda, în prezent la Astra. Tot el s-a judecat cu FIFA după aducerea lui  Essam El-Hadary, transferat într-o perioadă în care clubul elvețian primise interdicţie la transferuri. Atunci, FC Sion a fost exclusă din cupele europene, Constantin şi-a obţinut dreptatea în instanţele civile, dar sancţiunea pe linie sportivă a rămas valabilă.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!