Hidroelectrica a ieșit din insolvență

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 24 iunie 2016

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit din insolvență, a declarat pentru Economica.net administratorul judiciar al companiei, Remus Borza. „Decizia nu este definitivă, dar este executorie”, a precizat el, citat de Agerpres.

Hidroelectrica se afla în insolvență din februarie 2014, pentru a doua oară. Compania a mai fost anterior în procedură de reorganizare judiciară în perioada iunie 2012 – iunie 2013.

Cea mai importantă măsură din perioada insolvenței a fost rezilierea celor 11 contracte bilaterale încheiate direct cu mai mulți traderi de energie și consumatori finali, așa-numiții „băieți deștepți”.

Contractele bilaterale pe termen lung au adus companiei Hidroelectrica prejudicii de peste 1,1 miliarde de euro, se arată în raportul administratorului privind cauzele insolvenței, în special „din cauza duratei foarte mari a contractelor, de peste 10 ani, și a caracterului vag și general al prevederilor contractuale care nu permit Hidroelectrica să înceteze contractele în ipoteza neajungerii la un acord privind prețul energiei corelate cu evoluția prețului pe piața concurențială”.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!