Hillary Clinton, oficial spre Casa Albă

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 10 iunie 2016

Hillary Clinton a ajuns la numărul suficient de delegați pentru a obține învestitura democrată prezidențială, devenind prima femeie reprezentând un mare partid în cursa alegerilor prezidențiale din Statele Unite, potrivit agenției Associated Press.

Clinton, fost secretar de stat, a ajuns la cei 2.383 de delegați necesari pentru a deveni nominalizarea democrată prezumtivă după o victorie decisivă weekendul trecut în Puerto Rico și o explozie de sprijin în ultimul moment de super-delegați. Clinton a obținut 1.812 delegați în alegerile primare și caucus-uri (adunare de electori). Ea are de asemenea sprijinul a 571 de super-delegați, potrivit numărătorii Associated Press.

Partidul Democrat își ține convenția la Philadelphia în iulie pentru a face nominalizarea oficială pentru alegerile din 8 noiembrie contra prezumtivului candidat republican Donald Trump. Contracandidatul fostei secretare de stat, senatorul Bernie Sanders susţine că Hillary Clinton nu îşi poate aroga învestitura democrată înaintea convenţiei partidului.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!