HMRC inchide birourile de lucru cu publicul

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Bani, taxe şi beneficii, UK la zi pe data 7 aprilie 2013

HMRC se afla in incercari cu un nou sistem care ar putea duce la inchiderea tuturor birourilor pentru lucrul cu publicul, asa numitele „tax offices”. Momentan, aceste birouri fiscale servesc peste doua milioane si jumatate de contribuabili pe an. Conducerea fiscului britanic spune ca in urma acestor inchideri, sfaturi pot fi oferite in alte locatii, printre care se afla si casa contribuabilului sau sediul afacerii.

Prima etapa a inchiderii birourilor pentru lucrul cu publicul presupune inchiderea a 13 centre din nordul si nord-estul Angliei, incluzand comitate precum York, Sunderland, Scarborough, Newcastle, Durham si Darlington. Acestea vor fi inchise in perioada iunie-septembrie 2013. Daca incercarile procesate in prezent duc la succes, centrele ramase, 268 la numar, vor fi inchise anul viitor.

Directorul executiv al HMRC a motivat ca noul sistem probat in prezent poate duce la un serviciu mai flexibil si mai putin costisitor decat actualele birouri deschise pentru a oferi asistenta contribuabililor in ceea ce priveste impozitele si taxele.

Noul sistem va oferi un serviciu telefonic mai specializat pentru acei cetateni ale caror probleme pot fi rezolvate la telefon si, de asemenea, un serviciu de vizite pe care ofiterii HMRC le vor face contribuabililor pentru cazurile mai complexe. Sefii HMRC spun ca astfel, cetatenii vor salva si ei timp si bani, nefiind necesar sa calatoreasca pana la un oficiu fiscal. Noul serviciu va economisi 13 milioane de lire pe an la buget si de asemenea, va economisi aproximativ aceeasi suma din cheltuielile pe care contribuabilii le fac pentru a ajunge la aceste birouri fiscale.

Anuntul a produs deja critici din partea sindicatelor din care lucratorii la aceste oficii fac parte, deoarece presupune ca 1.300 de oameni sa isi piarda locul de munca. De asemenea, si cetatenii vor avea de suferit, ramanand doar cu optiunea de a telefona la HMRC, optiunea unei vizite de la ofiterul HMRC fiind oferita doar in cazuri exceptionale. Aceste schimbari sunt anuntate in contextul in care serviciul telefonic HMRC este aspru criticat, studii ale Biroului National de Audit aratand ca cetatenii au cheltuit 33 milioane de lire anul trecut doar in timpul de asteptare pentru a li se raspunde la telefon.

Autor articol: Anamaria Sandra
Etichete: , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!