HMRC revendică £250 de milioane de la evazioniștii fiscali

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, UK la zi pe data 14 noiembrie 2014

uk_HMRC website

Notificările de evaziune depășesc £250 milioane.

Peste 600 de membri ai grupărilor ce practică evaziunea fiscală au primit notificări de la HM Revenue & Customs (HMRC), revendicând peste £250 milioane din neplata taxelor.

David Gauke, secretar financiar al trezoreriei, confirmă că peste 600 notificări de urgentare a plăților au fost trimise către membri ai sistemelor ce practică evaziunea fiscală încă de la sfârșitul lunii august.

Aceste notificări fac parte din noile dotări pe care HMRC-ul le-a dobândit pentru a lovi în membrii sistemelor de evaziune fiscală. Conform firmei de avocatură Winckworth Sherwood, suma medie cerută este de £155,000, dar în anumite cazuri se depășește și suma de un milion.

Destinatarii au 90 de zile la dispoziție pentru a plăti suma cerută de notificare. Unii dintre aceștia au contactat deja HMRC-ul cu variante de organizare a plăților, până în momentul de față acoperind 25 de milioane din taxele disputate, pe când alții au contactat HMRC fără măcar să mai aștepte să primească notificarea.

 

Cât însumează datoria în total?

Până în momentul de față, HMRC a reușit să contacteze o mică parte a evazioniștilor: 43.000 de evazionști vor primi notificarea până la sfarșitul lui martie, 2016.

 Prin intermediul acestora, se estimează o recuperare de lichidități in valoare de £7.1 miliarde din taxe. Până în ianuarie 2015, HMRC va fi trimis 2.500 de notificări de urgentare a plăților pe lună. Gauke a spus: „Este just ca cei ce abuzează sistemele de evaziune fiscală să plătească numaidecât”, aidoma acelora care „nu se eschivează responsabilităților”.

Jannie Granger, directorul general de la Enforcement and Compliance de la HMRC spune că s-a realizat un „progres bun” în combaterea evaziunii. „Toți cei îngrijorați despre psobilitatea de a plăti, ar trebui să ne contacteze cât de curând posibil.”

Cosmin Lungu


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!