Hoban se teme de atentate

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 8 aprilie 2016

624 hobanOvidiu Hoban (33 de ani), jucătorul de la Hapoel Beer Sheva, liderul clasamentului în prima ligă din Israel, a acordat un interviu pentru presa din România în care a dezvăluit că nu i-a plăcut atitudinea jucătorilor spanioli, dar şi ce i-ar spune celui care a stricat momentul de reculegere de la Cluj.

Mijlocaşul a mai dezvăluit în interviul respectiv şi teama de evenimente teroriste din Franţa. Ovidiu Hoban, fostul jucător de la Petrolul Ploieşti, evoluează acum în Israel, la Hapoel Beer Sheva, echipă aflată pe prima poziţie a clasamentului, cu 64 de puncte, 3 mai multe decât ocupanta locului secund, Maccabi Tel Aviv şi 13 mai mult decât echipa de pe locul trei, Beitar Ierusalim. A adunat 27 de meciuri în această ediţie de campionat, reuşind să marcheze de trei ori.

– Ovidiu, cam câţi kilometri alergi pe meci?

– Cam 12 kilometri.

– Şi cu Spania?

– Să ştii că am depăşit clar 12 kilometri. Organismul mi-a spus asta: „Ovidiu, al depăşit azi pragul de 12 kilometri acoperiţi”. Îţi spun asta că mi s-a părut foarte greu împotriva spaniolilor. Dar ăsta sunt eu, am un potenţial foarte mare când e vorba de rezistenţă fizică. Dar a fost o experienţă nemaipomenită cu Spania, o experienţă pe care foarte rar o întâlneşti în viaţă. Cu adversari de mare valoare, campioni mondiali, campioni europeni…

– Şi sportivi cu un caracter ireproşabil bănuiesc, nu?

– Nu sunt de acord cu tine pe această temă, n-aş putea zice asta.

– La ce te referi?

– Eu îi apreciez ca fotbalişti, dar ca şi caractere… nu mi-au plăcut. Pur fotbalistic îi analizez. Le-am spus că vreau să fac schimb de tricou şi susţineau că vom face schimbul la vestiare. Apoi n-au mai avut nici o reacţie. Şi am înţeles de ce. Pentru că a apărut o doză de frustrare, nu se aşteptau la o asemenea replică din partea noastră şi i-am surprins. Pentru asta sunt mândru şi a fost o nouă probă că ne-am comportat excelent în faţa unei asemenea echipe. Şi să ştii că pentru posesia lor chinuitor de frumoasă pentru adversari m-am antrenat şi mental.

– Aş vrea să te întreb despre un moment delicat de la începutul meciului. Acela în care un fan, în timpul momentului de reculegere, a făcut o glumă proastă. A strigat „Cristiii”.

– A fost o glumă foarte proastă, nu proastă. Mi-era şi ruşine că mă aflu pe teren în acel moment.

– Ce i-ai spune celui care a strigat?

– Că respectul te defineşte ca om oricând, la orice oră, indiferent de starea de spirit care te caracterizează într-un moment sau altul.

– Atentatele din lumea întreagă şi apropierea meciului de deschidere cu Franţa te fac să simţi o oarecare doză de teamă?

– Într-adevăr, nu poţi sta liniştit, nu pot să fiu sută la sută sigur că nimic nu se va întâmpla, dar am încredere în forţele de ordine. Dar în acelaşi timp mă gândesc la suporterii din tribune, la prietenii şi la familia mea. Dar, cu siguranţă, totul va fi bine. Aceste nenorociri care s-au abătut asupra noastră trebuie să dispară.

– La meciurile Petrolului te-ai mai uitat?

– Le transmit un gând bun fanilor Petrolului prin intermediul vostru şi sper să depăşească problemele financiare şi să redevină acea echipă puternică din Liga 1 cu şanse la cupele europene şi la titlu.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!