Holiday Inn respinge acuzațiile: „Românca nu a fost respinsă din cauza naționalității”

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 31 iulie 2015

 Londra_Alecsandra Puflea

Grupul hotelier Holiday Inn Express a anunțat, printr-un comunicat de presă, că românca refuzată să se cazeze la un hotel din Marea Britanie prezenta suspiciuni în legătură cu rezervarea, care ulterior s-au dovedit nefondate, fără să fi fost respinsă din cauza naționalității.

„Holiday Inn Express nu tolerează discriminarea rasială; rezervarea nu a fost respinsă pe motive rasiale”, a comunicat grupul hotelier, după ce tânăra în vârstă de 22 de ani a reclamat, potrivit presei britanice, că a fost refuzată de lanțul hotelier pe 6 iulie, pentru că a fost considerată prostituată. În timp ce Holiday Inn a prezentat scuze pentru confuzia creată la rezervarea unei camere într-o unitate turistică din orașul britanic Hull, românca susține că recepționerul hotelului i-a spus, după ce i-a verificat documentele: „Îmi pare rău, nu acceptăm români”. Jurnaliștii britanici de la Hull Daily Mail scriu că unitatea hotelieră ar fi introdus politici speciale după ce mai multe românce s-au prostituat în camere de hotel.

Ministerul român al Afacerilor Externe a făcut demersuri în legătură cu situația româncei căreia i-a fost refuzată cazarea la un hotel din Marea Britanie pe motiv de cetățenie română, iar autoritățile britanice au afirmat că este vorba despre un caz izolat.

—————————————

„MAE condamnă orice formă de discriminare pe bază pe cetățenie, cu atât mai mult cu cât, în speța dată, aceasta încalcă flagrant principiile și normele universale și europene care privesc egalitatea de tratament. (…) Ministerul Afacerilor Externe va insista ca autoritățile britanice să depună toate eforturile necesare pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.”

Comunicat de presă al ministerului

—————————————

Alecsandra Puflea, în vârstă de 22 de ani, absolventă a Facultății de Criminologie și Medicină-Legală, a povestit că și-a făcut rezervarea on-line, iar atunci când a ajuns la recepție, i s-a spus cu nonșalanță: „Ne pare rău, dar nu acceptăm români!” Alecsandra a spus că a trăit o experiență șocantă și îngrozitoare:

—————————————

„S-a uitat la ID și mi-a spus că nu pot sta în hotel. Atunci am încercat să îi arăt permisul auto britanic, dar mi-a spus că nu pot sta în hotel pentru că sunt din România.”

Alecsandra Puflea

—————————————

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!