Hora, propunere de la Dinamo

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 16 ianuarie 2015

565 stanciuDaniel Stanciu ar vrea să transfere în Ştefan cel Mare cei mai buni jucători ai celor de la ASA Târgu Mureş şi, după Ousmane N’Doye, l-a contactat şi pe Ioan Hora.

Mijlocaşul aflat acum sub contract cu CFR Cluj şi împrumutat la ASA va deţine însă 50 la sută din propriile drepturi federative, asta dacă semnează cu Dinamo.

Dinamo caută întăriri pentru retur, și așa cum este normal, Daniel Stanciu încearcă şi el să-şi aducă alături câţiva dintre jucătorii preferaţi. Managerul general al lui Dinamo vrea să convingă mai mulţi jucători pe care i-a dus şi la ASA Târgu Mureş să-l urmeze la noua sa echipă.

Ousmane N’Doye a fost primul contactat dintre componenții echipei, iar senegalezul, de altfel și golgheterul mureşenilor în turul campionatului, ar vrea să-şi rezolve situaţia contractuală cu ardelenii înainte de a da un răspuns.

Al doilea jucător pe care-l vrea Stanciu la Dinamo este Ioan Hora. Însă modul în care Dinamo încearcă să-l ademenească pe Hora este unul de-a dreptul deosebit. Dinamo i-a propus acestuia un salariu lunar de 6.000 de euro, dar i-a garantat faptul că, în cazul în care se va transfera de la Dinamo, va primi 50 la sută din suma de transfer.

Jucătorul ar deveni stăpân pe jumătate din drepturile sale federative, lucru care se întâlnește extrem de rar în fotbalul românesc. Argumentul dinamoviștilor l-a convins pe Hora, care încearcă acum să-i convingă la rândul său pe cei de la ASA Târgu Mureş să-i rupă contractul de împrumut de la CFR. El le-a transmis deja mureşenilor că nu mai vrea să continue la echipa ardeleană.

Mijlocaşul de bandă este preferatul managerului, el avându-l pe Hora la Târgu Mureş încă din sezonul în care echipa a reușit promovarea. Situaţia lui Hora nu este una foarte complicată. Mijlocaşul este împrumutat de clujeni la ASA până în vară, dar el a câştigat litigiul avut cu formaţia din Gruia, pe motiv că nu şi-a încasat mai multe salarii şi poate ajunge liber de contract la Dinamo.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!