Horoscopul familiei, în funcţie de zodie

Articol publicat in sectiunea Horoscop pe data 31 iulie 2015

familieBerbec

O familie care traversează o perioadă de restrişte are mari şanse să ajungă la liman cu un Berbec în frunte. Se ştie despre aceşti nativi cât sunt de luptători şi competitivi. Berbecul îşi asumă în mod natural rolul de cap al familiei şi o învaţă pe aceasta cum să supravieţuiască, chiar şi în cele mai grele condiţii. Este un lider în familie, cu pretenţii mari faţă de cei dragi, dar capabil, în acelasi timp, să le ofere totul. Nefericit este cel care încearcă să atenteze la liniştea unei familii din care face parte un Berbec! Pentru a-şi apăra partenerul şi copiii, nativul se foloseşte de orice mijloace şi devine un adversar de temut.

Când îşi găseşte jumătatea, Berbecul pune bazele noii familii, indiferent de diferenţele care pot exista între el şi partener. Nu se teme să se căsătorească cu cineva care aparţine altui popor, altei culturi sau religii. Berbecul visează la un partener de viaţă care să-i ofere romantism, sex de calitate şi devotament total. Este bine ca acest partener să aibă talent în administrarea bunurilor materiale, în special a banilor, deoarece Berbecul este adesea un risipitor care trebuie ţinut în frâu.

 

Taur

Pentru nativul Taur, familia chiar este stâlpul societăţii. Nici nu concepe să nu se căsătorească sau să nu-şi întemeieze vreodată o familie! Nu înseamnă însă că face acest lucru în pripă. Dimpotrivă. Analizează foarte bine potenţialii candidaţi, cere sfatul părinţilor şi rudelor, de la care aşteaptă aprobarea, înainte de a face pasul cel mare. Va rămâne pentru toată viaţa legat de prima lui familie, însă va oferi tot ce are atât acesteia, cât şi căminului pe care şi-l întemeiază prin căsătorie.

Taurul îşi doreşte să ofere familei sale o casă frumoasă şi un trai îndestulător, iar pentru aceasta, munceşte enorm şi reuşeşte să facă avere. Îşi va învăţa şi copiii să respecte valoarea banului şi îi va îndrepta pe aceleaşi căi pe care le-a străbătut şi el cândva. Este un om priceput în casă, un foarte bun gospodar, un bucătar de excepţie şi un grădinar pasionat. Locuinţa lui este propriul său paradis. Are nevoie de un partener la fel de raţional, capabil să-i ofere stabilitate şi siguranţă afectivă şi financiară. Nu prea reuşeşte să-i înţeleagă pe cei care aleg să trăiască singuratici sau în concubinaj şi tinde să adopte o atitudine dezaprobatoare la adresa lor.

 

Gemeni

Gemenii nu se dau în vânt după ideea unei familii proprii, însă privesc absolut fascinaţi alte familii care funcţionează în deplină armonie. Ca multe lucruri de pe lumea aceasta, îi atrage ideea de familie, orice informaţie care poate fi conceptualizată. Nativii au ca principal atribut, intelectul. Însă momentul căsătoriei îl amână pe cât posibil, pentru a mai putea „copilări”, pentru a avea parte de acea libertate care este ca aerul pentru ei.

Chiar şi după căsătorie, nativul îşi rezervă o anumită independenţă, un timp folosit numai pentru preocupările lui personale. Femeile sunt foarte grijulii cu cei mici, urmând să-i lase să-şi ia zborul la maturitate, iar taţii sunt de obicei înţelegători, până la acordarea unei libertăţi totale. Care nu duce mereu la cele mai bune rezultate. În schimb, Gemenii sunt părinţi cu o vastă cultură, iar copiii lor absorb aceste informaţii şi dobândesc cunoştinţe temeinice. În plus, alături de un Geamăn, cei mici se distrează şi au parte de cele mai inedite activităţi, deoarece Gemenilor le plac lucrurile noi, sunt atraşi de aventură şi ştiu să deschidă o poartă magică spre lumea poveştilor.

 

Rac

Pentru a-şi întemeia o familie, nativul Rac are nevoie de un partener care să-i ofere un cămin liniştit şi armonios, multă iubire şi afecţiune, un partener capabil să-i rămână alături pentru tot restul vieţii. Racul îl alege cu multă grijă, după ce se convinge că persoana în cauză merită încrederea sa totală. Nativul este dispus să facă orice sacrificiu pentru familie, dedicându-şi întreaga viaţă fericirii celor dragi. Oferă o mare siguranţă familiei sale, însă poate fi uneori dominator, faţă de partener.

Racul are o legătură puternică cu mama lui şi cu familia din care provine, respectându-şi părinţii şi strămoşii. Este primul din familie care înţelege necesitatea de a păstra tradiţiile, primul care respectă trecutul familiei şi bunurile sale. Are multă grijă de lucrurile moştenite, care în ochii lui au o valoare mai mult spirituală decât materială. Copiii unui nativ Rac găsesc în el un părinte iubitor, care ştie să le insufle respectul pentru adevăratele valori, iar partenerul său va beneficia întotdeauna de o relaţie stabilă, plină de afecţiune, alături de Rac.

 

Leu

Dacă Leul are un ideal personal, nelegat de cei dragi, este capabil să sacrifice totul, inclusiv familia, în numele acelui ideal. Când însă îşi găseşte perechea şi este pregătit să se căsătorească, face totul ca la carte. Leul este un învingător şi îşi planifică viaţa în aşa fel încât să aibă un statut social foarte bun şi un cont în bancă pe măsură. Este atras de partenerii care au aceleaşi valori şi nu pot accepta lângă ei o persoană care nu are aspiraţii şi realizări la fel de importante. Leul îşi încurajează copiii să fie cei mai buni în domeniul lor de activitate şi să-şi construiască un viitor strălucit.

Nativul nu este un părinte răbdător, astfel încât copiii lui nu vor fi niciodată răsfăţaţi. Ajunge să-i înţeleagă şi să comunice mai bine cu aceştia după copilărie, începând cu perioada adolescenţei. Fetele găsesc în mamă un exemplu de feminitate, o imagine a unei doamne respectabile, inteligente şi atractive. Băieţii găsesc în tatăl Leu un învingător, un lider care reuşeşte orice îşi propune. Leul îşi asumă întotdeauna rolul de cap al familiei şi îi oferă acesteia tot ce are el mai bun. Generozitatea lui nu cunoaşte margini, însă este la fel de exigent.

 

Fecioară

Responsabilă şi raţională, Fecioara caută un partener de viaţă care să aibă acelaşi ţel, care să fie de acord să muncească împreună cu ea, pentru îndeplinirea obiectivelor comune. Totodată, Fecioara se simte atrasă de persoanele care sunt suficient de independente şi de descurcăreţe încât să nu aibă nevoie de sprijinul ei. Un astfel de partener înseamnă pentru ea putere şi siguranţă. Nativul Fecioară pune mare preţ pe etică şi morală şi are principii puternice, pe care le insuflă mai târziu şi copiilor.

Aceştia primesc de la Fecioară o educaţie ireproşabilă. Sunt acei copii daţi ca exemplu de alţi părinţi, de profesori, cunoştinţe, rude, prieteni etc. Partenerul de viaţă al nativului Fecioară găseşte în acesta o fiinţă sinceră şi devotată lui şi familiei. Probleme pot interveni când Fecioara nu-şi înfrânează spiritul critic, pe care-l manifestă în relaţiile cu toţi din jurul său, inclusiv cu familia. Dacă nu face însă excese de acest fel, Fecioara va fi apreciată întotdeauna pentru caracterul său deosebit, pentru perseverenţa cu care munceşte şi seriozitatea cu care-şi asumă rolul în familie, în relaţia sa cu partenerul şi în relaţia cu copiii.

 

Balanţă

Balanţa este croită pentru căsătorie, fiind unul dintre semnele zodiacale care-şi îndreaptă cel mai mult atenţia asupra acestui aspect existenţial. Cu toate acestea, nu înseamnă că un nativ Balanţă se va grăbi să-şi pună pirostriile în primii ani ai tinereţii. Balanţa caută un partener alături de care să poată avea o familie echilibrată şi armonioasă. Dacă trebuie să aştepte mai mult, face acest lucru şi ajunge să aibă copii mai târziu, când consideră că a sosit momentul potrivit.

Aceştia vor primi o educaţie foarte bună de la Balanţă. Nativul zodiei este o fiinţă elegantă şi bine crescută, pentru care contează foarte mult politeţea, bunele maniere, întreaga impresie pe care o fac celor din jur, indiferent de situaţie. Iar copiii lor se vor bucura de toate aceste atribute. Dacă însă poate primi ajutor în creşterea celor mici, Balanţa este recunoscătoare. Îi place să aibă măcar puţin timp pentru sine, pentru propriile ei preocupări. Este generoasă şi iubitoare cu partenerul de viaţă şi un părinte blând, generos şi plin de afecţiune.

 

Scorpion

Nativul Scorpion nu este un membru al familiei uşor de suportat. Nu pentru că ar fi plin de defecte, însă pentru că are de obicei un caracter foarte puternic şi o autonomie pe care şi-o câştigă de mic. Când este copil, părinţii nu pot să-l determine să facă orice vor ei. La maturitate, îşi doreşte să-şi întemeieze o familie, însă o va conduce cu mână de fier. Proprii lui copii nu îndrăznesc să-i iasă din cuvânt.

Pe de altă parte, Scorpionul ştie să le inoculeze cele mai importante valori ale vieţii şi îi învaţă să-i respecte pe cei din jur. Tradiţiile familiei şi legăturile stabilite între membrii acesteia sunt deosebit de importante pentru nativ. Obişnuieşte să se implice în toate treburile familiei sale şi ale rudelor, ajută, îşi spune părerea şi, la nevoie, preia cârma. Scorpionul este un partener de viaţă puternic, pe care cei dragi se pot baza oricând, dar de bunăvoinţa căruia nimeni nu poate profita. Pentru a se bucura de generozitatea sa, cei dragi trebuie să-i câştige respectul şi bunăvoinţa.

 

Săgetător

Poziţia asumată de un nativ Săgetător în ceea ce priveşte familia este oarecum extremistă. Există cazul Săgetătorului aventurier, care nu este deloc pregătit să-şi întemeieze o familei şi care va pleca din casa părinţilor de timpuriu, pentru a-şi trăi viaţa şi pentru a acumula cât mai multă experienţă. Dacă face pasul căsătoriei prea curând, ajunge să sufere mult din cauza constrângerilor familiale şi nu este tocmai genul de persoană responsabilă. Poate să-şi facă bagajul şi să plece prin lume, întorcându-se pentru scurte perioade. 

Când este pregătit pentru a-şi întemeia propriul cămin, Săgetătorul devine unul dintre cei mai buni parteneri de viaţă şi unul dintre cei mai fascinanţi părinţi. Nativul ştie cum să aducă mereu un suflu de prospeţime în viaţa de familie, îşi surprinde partenerul cu mii de gesturi minunate, care-i aduc acestuia zâmbetul pe buze şi îşi cucereşte copiii prin imaginaţia sa, prin inteligenţa şi volumul mare de cunoştinţe pe care-l împărtăşeşte celor mici. Lângă el, nimeni nu se poate plictisi şi fiecare zi poate fi o mică sărbătoare, o sărbătoare ai vieţii trăite din plin.

 

Capricorn

Capricornu este făcut să aibă familie. În primul rând, relaţia cu proprii părinţi şi propria familie joacă un rol decisiv asupra caracterului său şi asupra viziunii sale de viaţă. Când vine vremea să pună bazele propriului său cămin, nativul alege cu foarte mare atenţie un partener. Dacă trebuie să aştepte multă vreme, o face, numai să fie sigur că a găsit persoana potrivită. Aceasta trebuie să fie la fel de lucidă, raţională şi responsabilă ca el, să fie manierată, inteligentă şi cu o situaţie materială satisfăcătoare.

Dacă îi oferă siguranţă şi stabilitatea de care are nevoie, Capricornul face pasul cel mare. Îşi creşte copiii învăţându-i care sunt adevăratele valori. Nu este un părinte care să-şi manifeste afecţiunea în mod excesiv, dimpotrivă. Preferă stilul sever, pentru că vrea că cei mici să înveţe că viaţa adevărată este foarte diferită de basmele copilăriei. Se poate ca uneori să pară cam dur, dar în final, copiii îi vor mulţumi pentru lecţiile de viaţă oferite. Capricornul munceşte şi face toate eforturile necesare pentru a oferi familie sale un trai cât mai bun.

 

Vărsător

Vărsătorul nu-şi face un plan din căsătorie. O acceptă, când vine vremea şi când consideră că a găsit persoana potrivită. Însă, într-o primă fază, preferă să trăiască o pasionantă poveste de dragoste, în care este el singur, cu persoana iubită, în întreg universul. Dacă iubeşte cu adevărat, ajunge să-şi idealizeze partenerul, iar acest lucru este riscant, pentru că are aşteptări exagerate. În clipa în care se căsătoreşte, se vede nevoit să se adapteze la noua sa viaţă, însă face tot posibilul pentru a-şi păstra un dram de independenţă.

Nu va accepta niciodată să-şi întemeieze o familie alături de un om posesiv. Când vin pe lume copiii, Vărsătorul are nevoie de sprijin moral şi financiar, pentru că nu este genul care să se lupte de unul singur. Îşi educă copiii inoculându-le cele mai scumpe valori şi principii pe care le are şi îi învaţă să iubească lumea intelectului: arta, literatura, muzica, ştiinţele etc. Trebuie să înveţe să fie mai stabil financiar şi să privească lucrurile într-un mod raţional.

 

Peşti

Nativul Peşti este în copilărie o fiinţă sensibilă, foarte receptivă la relaţia lui cu părinţii şi familia. Poate suferi deosebit de mult dacă sunt probleme în familie. Are nevoie de un mediu protector. La maturitate, este fie foarte preocupat de întemeierea unei familii, fie simte nevoia de libertate şi nu se preocupă prea mult de responsabilităţile pe care le implică întemeierea unui cămin. În primul caz, principala problemă o constituie banii, dacă nu are un job cu un salariu suficient de bun pentru a asigura un trai confortabil celor dragi.

În al doilea caz, nativul Peşti este un partener de viaţă şi un părinte extrem de responsabil. Face tot posibilul să asigure familiei tot ce are nevoie. Pune mare accent pe valorile materiale, pentru că nu vede posibilă întemeierea unui cămin fără a avea o situaţie financiară bună. Copiii se bucură de multă grijă şi afecţiune din partea părintelui Peşti. Partenerul său de viaţă trebuie să fie un om echilibrat şi suficient de puternic pentru a-i oferi nativului siguranţă şi stabilitatea de care are nevoie.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!