Horoscopul sănătății

Articol publicat in sectiunea Horoscop pe data 25 septembrie 2015

sub-steleBerbec 

Berbecul este o persoană plină de vitalitate și de forță fizică. Are capacitatea de a munci foarte mult și de a depune efort fizic peste medie. De fapt, exercițiile fizice îi fac foarte bine, deoarece are mai tot timpul un surplus de energie. Trebuie să se ferească de excese, deoarece nu are obiceiul să-și menajeze organismul. Când se îmbolnăvește, se întâmplă subit și poate suferi mult, fizic, mai ales că are și oroare de boală și de moarte. 

Zone sensibile: capul și elementele legate de acesta: ochi, urechi, lobi, gură. 

Taur 

Taurul este genul de om care pare a avea o sănătate de fier. Robust, puternic, încăpățânat, este în stare să muncească zile și nopți, fără întrerupere, până când organismul îi cedează. Nimeni de pe lumea asta nu poate să-l convingă să se tempereze. Taurul este adesea o persoană longevivă. Este un gurmand în adevăratul înțeles al cuvântului. Chiar dacă în tinerețe poate avea unele tentative de a-și înfrâna pofta devastatoare, în final ajunge să cedeze, luând în greutate. De aici pot surveni și unele afecțiuni. 

Zone sensibile: gâtul și elementele legate de acesta: laringe, glandele vocale, glandele deglutiției.

Gemeni 

Nativul Gemeni nu are cine știe ce rezistență fizică, însă dispune de o capacitate intelectuală deosebit de dezvoltată. De aceea, îl preocupă domeniile care îi cer efort mental și nu unul fizic. Trupul poate să-i fie fragil. Se poate îmbolnăvi ușor, mai ales că nu prea are grijă de el. În privința mâncării, acum este sedus de un preparat tradițional, pentru ca mai târziu niciun fel de mâncare să nu-i mai deschidă apetitul. Este contraindicat să facă exces de excitante (cafea, tutun, alcool) și de medicamente. Îi fac bine spațiile deschise, aerisite. 

Zone sensibile: toracele, plămânii, brațele, sistemul nervos.

Rac 

Despre starea de sănătate a nativului Rac puțini oameni știu ceva. Se manifestă atât de puțin în exterior, încât cu greu îți poți da seama dacă se simte rău, este trist sau doar puțin obosit. Racul este adesea molcom în mișcări. Se urnește greu, începând de la trezirea de dimineață și până la situațiile cotidiene în care refuză să se miște rapid. Natură acvatică și feminină, poate suferi de migrene, dureri menstruale, celulită, tensiune etc. 

Zone sensibile: piept, sâni, pancreas, vezică, intestine, ficat.

Leu

Leul are aparența unui personaj puternic, bine făcut. Fizicul său impune, dar, în interior, Leul nu este atât de rezistent pe cât îi place să creadă. Ca și Berbecul sau Taurul, își forțează limitele pentru că este ferm convins că le poate depăși. Când se îmbolnăvește, cade rapid la pat. Poate suferi de boli circulatorii, arterite, cangrene, boli cardiace, afecțiuni pulmonare. Este indicat să apeleze mai degrabă la tratamente naturiste decât la cele chimice. 

Zone sensibile: centri nervoși, splină, inimă, spate.

Fecioară

Fecioara nu dispune de o rezistență fizică atât de bună ca cea a Leului sau Berbecului, însă este mult mai atentă la semnalele transmise de organismul ei. Dacă există un nativ al zodiacului bun cunoscător al medicinii, acela este născut în semnul Fecioarei. Nu se poate afirma despre Fecioară că este o ipohondră, deoarece nu-și imaginează că s-a îmbolnăvit. Dar, spre deosebire de mulți alții, ea respectă întocmai dieta, regimul sau îndrumarea specialistului. Poate suferi de frigiditate, probleme de metabolism. 

Zone sensibile: aparatul digestiv.

Balanță 

Balanța are grijă de propria sănătate din nevoia de a păstra echilibrul existenței sale. Echilibrul celor două talere reprezintă factorul activator al multor gesturi ale Balanței. Dacă se vede nevoită să stea în spital, va căuta un loc curat, cu oameni moderni, bine pregătiți. Are oroare de mediile mizere, care o afectează atât fizic, cât și psihic. Este bine să evite alimentele și produsele bogate în grăsimi, sare sau acid. Poate avea probleme legate de aparatul excretor. 

Zone sensibile: rinichii.

Scorpion

Scorpionul este, în aparență, puțin rezistent în plan fizic. Adesea, este bolnav sau afirmă că suferă de numeroase afecțiuni. Se poate ca acestea să fie adevărate. Doctorii vor fi schimbați precum șosetele, iar analizeze vor continua. Cât, nu se știe. Dar mai mult ca sigur, așa suferinzi cum sunt, Scorpionii ajung să trăiască mai mult decât cei mai sănătoși dintre cunoscuții lor. Pot avea diverse afecțiuni legate de piele și de aparatul reproducător, precum dermatite, vaginite. 

Zone sensibile: sistemul genital, sistemul urinar.

Săgetător 

Săgetătorul este un tip sportiv, asemenea nativului Berbec. De aceea, are o condiție fizică bună pe tot parcursul vieții, pentru că nu renunță să facă mișcare și să practice sporturile sale preferate. În plus, se bucură de un psihic bun. Nimic nu reușește să-i răpească simțul umorului. Cu toate acestea, există afecțiuni de care suferă mai devreme sau mai târziu, legate de piele, membre etc. Poate suferi de dermatite sau diverse iritații ale pielii, afecțiuni circulatorii, afecțiuni ale coloanei vertebrale, probleme cu tiroida și ficatul. Este bine să evite excesele fizice și pe cele alimentare. 

Zone sensibile: șold, coapse, tiroidă, bazin.

Capricorn 

În general, Capricornul este un tip bine făcut, rezistent în plan fizic. Dacă are o bună igienă de viață, nu se confruntă cu mari probleme. Există riscul ca o afecțiune oarecare să capete în mintea lui proporții gigantice. Atunci apare tipul ipohondrului, care poate fi profund afectat de orice simptom. Capricornul poate suferi diverse afecțiuni legate de sistemul osos. Este, de asemenea, foarte sensibil la nivelul pielii, putând să aibă diverse alergii. 

Zone sensibile: genunchii, părul, pielea, dinții, zona stomacală, nervii periferici, sistemul osos.

Vărsător 

Vărsătorul nu este foarte preocupat de starea sa de sănătate. Dacă trebuie să ia măsuri, va fi dispus să încerce cele mai extravagante tratamente. Deși este deschis la nou și primul care se oferă pe post de cobai, se plictisește repede. Aproape întotdeauna se dovedește incapabil să țină un regim sau tratament de la cap la coadă, așa cum scrie în rețetă. Poate suferi de afecțiuni legate de vedere, respirație, gambe, circulație, inimă. 

Zone sensibile: gambe, pulpe.

Pești 

Fire sensibilă, nativul Pești poate fi afectat foarte ușor de diverse boli, numai din ceea ce aude și vede că se petrece în jurul său. Nu-i face bine să stea pe lângă persoane bolnave, deoarece are tendința de a se identifica cu acea persoană, manifestând chiar simptomele acesteia. Panicos și subiectiv, trebuie să aibă pe cineva lângă el care să-i arate perspectiva realistă asupra senzațiilor lui.

Zone sensibile: sistemul limfatic, picioarele, oasele piciorului.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!