Hotelul-grădină botanică

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 31 octombrie 2014

hotel Parkroyal_Singapore1Hotelul Parkroyal din Singapore este o oază de verdeaţă pe o junglă de oţel. Fiecare etaj are propria grădină botanică.

În Singapore există un hotel care iese în evidenţă prin verdeaţa abundentă prezentă. Pare că hotelul a fost construit în mijlocul unei grădini botanice. Este un simbol al naturii şi tehnologiei, fiecare din cele 10 etaje este decorat cu o mulţime de plante verzi.

Acestea nu au doar rol estetic, ci absorb căldura tropicală din oraş acţionând ca un răcitor natural. Sistemul de irigaţie pentru plante nu foloseşte apa oraşului, ci apa din propriile bazine. Apa de ploaie este colectată aici și este folosită apoi la plante în procentul de care ele au nevoie de hidratare.

Această idee ecologică a adus hotelului şi premiul „Green Mark Platinum”. În plus, aici există senzori de lumină, sisteme de ventilaţie pe coridoare naturale, camere de reciclare, sistem eficient de răcire în hotel, panouri solare şi multe altele menite să ajute la conservarea resurselor.

La cele 357 de camere, clienţii acestui hotel se pot bucura de 15.000 de metri pătraţi de grădini naturale, piscină, spa, sală de sport şi alte facilităţi.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!