HOȚII DE TAXE

Articol publicat in sectiunea Acte, Bani, taxe şi beneficii, E țeapă, Reportajul săptămânii pe data 28 martie 2016

Diaspora romaneasca_Hotii de taxe3

 

Servicii contabile sau înşelătorii mascate?

 

Majoritatea constructorilor români care muncesc în Marea Britanie aşteaptă cu nerăbdare sfârşitul fiecărui an financiar pentru a recupera parte din sumele plătite timp de 12 luni sub formă de taxe. Uneori însă, momentul mult aşteptat le furnizează surprize financiare… de proporţii; iar aceste situaţii neplăcute sunt generate adesea de către pretinşi contabili, care îşi oferă cu generozitate „serviciile”.

 

„Sistemul” contabilului „deştept”

Viorel B. este numele unuia dintre presupuşii falşi contabili despre care unii români spun că a creat propriul sistem de fraudare a muncitorilor constructori. Bărbatul ar acţiona mai ales în comunitatea românească din nord-vestul Londrei. Numele său a devenit cunoscut atât reprezentanţilor administraţiei fiscale britanice Her Majesty Revenue and Customs (HMRC), cât şi altor companii specializate în servicii de consultanţă financiară şi contabilă. Iar modul său de „lucru” ne-a fost dezvăluit de una dintre victimele sale.

„Pe Viorel B. l-am cunoscut prin intermediul unor prieteni. Acesta are un sistem foarte studiat de a acţiona; racolează persoane prin intermediul altora. În momentul în care ajungi clientul lui, acest om îţi face taxele foarte corect şi îţi dă toţi banii pe care îi ai de recuperat, cât se poate de repede. Îţi face impresie bună şi, în general, este recomandat de oameni care au fost satisfăcuţi de serviciile sale. Într-un cuvânt, pleci de la el mulţumit. De altfel, la început te şi sună şi te întreabă dacă totul este în regulă şi este foarte prietenos. Şi nu uită să te roage să îl mai recomanzi şi altor potenţial clienţi, subliniind că serviciile sale sunt foarte ieftine. Dar toate acestea se întâmplă doar în primul an… Dacă mai apelezi la el şi în al doilea an, se ţine numai de fraude”, spune Vasile I., un român care trăieşte în capitala britanică de şase ani.

Românul a trecut el însuşi prin această experienţă. S-a întâmplat la finele anului financiar 2014-2015. Îşi făcuse deja aplicaţia de Tax Return pentru anul anterior apelând la Viorel B. A recuperat atunci o sumă care nu depăşea 3.000 de lire sterline. Iar anul trecut avea de recuperat din taxe şi mai puţin, circa 2.000 de lire sterline. Într-o zi din aprilie 2015, Vasile a fost la presupusul său contabil pentru închiderea de an financiar.

—————————————

„Întâmplarea a făcut ca anul trecut, imediat după ce am fost la el, să îmi consult contul online de pe website-ul HMRC. Când am ajuns acasă, am intrat pe internet. Am fost surprins să descopăr că datele contului bancar unde urma să îmi primesc banii erau modificate. Figura un alt cont, nu cel pe care îl dădusem eu. Am devenit imediat suspicios. Am bănuit că acest Viorel B. a crezut că o să am încredere în el şi că nu o să-mi verific situaţia. S-a gândit că eu nu ştiu nimic…”

Vasile I.

—————————————

 

Suspect sau victimă?

„Am reacţionat imediat, când am sesizat modificarea făcută fără acordul meu. Am lansat online un amendament prin care ceream celor de la HMRC să-mi trimită banii în contul meu personal. Şi după ce am făcut acest lucru pe internet, le-am şi dat imediat telefon ca să îi anunţ şi verbal despre solicitarea mea de schimbare a datelor de cont bancar. Totuşi, ceva nu a fost în regulă, în sensul că cei de la HMRC au fost probabil oarecum neglijenţi… Sau poate procesarea amendamentului a durat prea mult. Cert este că, până când funcţionarii de acolo să îmi modifice contul, banii au fost trimişi prin filă CEC la acest fals contabil…”, îşi continuă Vasile destăinuirea.

Vasile susţine că l-a sunat imediat pe Viorel B., dar acesta nu recunoştea că ar fi primit vreun ban.

—————————————

„M-am dus imediat la o altă companie care oferă servicii de tax return, despre care ştiam că are vechime şi este serioasă. Fetele de acolo au luat legătura cu cei de la HMRC şi au cerut lămuriri despre cazul meu. Au primit chiar şi un răspuns oficial, în scris, în care se specifica că banii mei au fost trimişi către Viorel B. A durat aproape opt luni ca să îi conving pe cei de la HMRC că am fost victima unei fraude şi că nu am nicio vină. Şi am dat grămezi de telefoane.”

Vasile I.

—————————————

Acesta a sesizat şi că, în general, cei care ajung în situaţia de a fi victimele unei fraude de acest fel sunt primii suspectaţi de reprezentanţii HMRC. „Aceştia se întreabă dacă ceea ce declari este adevărat. Chiar şi dacă reclami la poliţie, ei te consideră în oarecare măsură vinovat; şi îţi reproşează faptul că ţi-ai încredinţat de bună voie datele confidenţiale unor persoane neautorizate”, mai povesteşte românul. „La un moment dat, nu mai eram interesat neapărat de banii pe care i-am pierdut, dar voiam cu orice preţ să-mi dovedesc dreptatea”, mărturiseşte Vasile I.

 

Fraudator recunoscut…

Până la urmă, Vasile a reuşit să îi convingă pe reprezentanţii HMRC că este doar o victimă.

—————————————

„De când mi-am dat seama că sunt fraudat, de fiecare dată când am vorbit cu funcţionarii HMRC mi-am notat numele persoanei cu care am stat de vorbă, ziua şi ora când au avut loc convorbirile. Şi, în final, am avut totuşi câştig de cauză. A contat foarte mult că am făcut acel amendament iniţial pentru modificarea datelor de cont bancar. Şi am fost inspirat pentru că am procedat aşa şi, până la urmă, cei de la HMRC au recunoscut că a fost într-o oarecare măsură greşeala lor, pentru că eu făcusem tot ce se putea pentru a preveni situaţia. Şi-n final, cu ajutorul intervenţiei celeilalte firme de contabilitate la care am apelat, mi-am recuperat paguba.”

Vasile I.

—————————————

Viorel B. nu a putut fi contactat de redactorii Diaspora Românească. El nu a răspuns la numărul de telefon mobil care ne-a fost pus la dispoziţie de victimele sale. Reprezentanţii uneia dintre companiile care oferă servicii de contabilitate pentru românii din Londra ne-au confirmat că, în ultimul an, au avut doi noi clienţi care au fost anterior păgubiţi de Viorel B. „Am şi alte cunoştinţe ce au avut de suferit în mod similar de pe urma relaţiei cu acest pretins contabil Viorel B. Sunt români care ajung pe aici, oameni necăjiţi, despărţiţi de familii, şi muncesc din greu pe şantiere. Şi el trăieşte din furt, înşelându-i. Dar nu cred că o să îi mai meargă multă vreme. Deja este cunoscut ca fraudator şi de către cei de la HMRC, dar şi în comunitate. Mai reuşeşte să îi păcălească pe cei recent veniţi în Regatul Unit”, spune în încheiere Vasile I.

 

 

O fraudă, mai mulţi „contabili”…

 

O.U. este un român de 32 de ani care a aflat că a fost înşelat de un contabil, dar nu poate şti de care. Tânărul a venit în Marea Britanie în urmă cu cinci ani, iar în august 2015, când a dorit să îşi închidă anul financiar, ca orice self-employed, a început coşmarul.

 

Identitate schimbată

„Nu am vrut să îmi depun taxele în luna aprilie, ca toată lumea, şi am mai amânat câteva luni, până în august 2015. Atunci am mers la o firmă specializată pe astfel de servicii, să îmi închid anul financiar şi am realizat că… nu se poate. Contabilii de acolo mi-au spus că datele mele personale, de la nume, adresă, nu corespundeau cu cele din sistemul online pe care îl aveam la Her Majesty Revenue and Customs (HMRC). UTR-ul (Unique Tax Reference) era al meu, dar arăta că aparţine altei persoane. Plus că anul financiar fusese închis de altcineva. Aşa mi-am dat seama că aveam de-a face cu o fraudă, că cineva s-a folosit de datele mele pentru a-mi lua banii de la taxe”, ne-a declarat O.U. .

Au urmat zeci de telefoane cu operatorii de la HMRC, dar nu s-a putut rezolva nimic prin telefon. A fost necesar să facă o programare şi să meargă personal la unul dintre birourile celor de la Revenue.

—————————————

„Am pierdut zile de muncă, pentru că trebuia să mă învoiesc de la serviciu, să pot să îmi rezolv această problemă. Am fost la birourile lor, am vorbit faţă în faţă cu cei de la HMRC şi cu toate dovezile, cu toate actele în mână, nu au vrut să îmi schimbe datele. Abia după ce am făcut o cerere scrisă de mână în care le-am cerut să îmi schimbe detaliile, s-a rezolvat.”

O.U.

—————————————

 

Rătăcit printre… contabili

Demersurile românului O.U. pentru recuperarea pagubei au început în septembrie 2015 şi s-au încheiat în februarie 2016. El spune că, în tot acest timp, a umblat de la un birou la altul, a lipsit de la locul de muncă, a investit timp şi bani în convorbiri telefonice.

—————————————

„În cele din urmă, cei de la HMRC mi-au schimbat UTR-ul, am primit unul nou, şi am putut să îmi închid anul financiar. Doar că, pe lângă toată această poveste tristă, am mai şi fost taxat cu 100 de lire că nu mi-am trimis declaraţia pe venit la timp. Pentru că în cazul meu, lucrurile s-au rezolvat abia în februarie, după data limită de 31 ianuarie până la care se pot trimite situaţiile contabile pentru închiderea unui an financiar. Am avut practic noroc, pentru că am recuperat banii de la taxe, deoarece plata încă nu se făcuse către acea persoană care îmi schimbase datele. Iar după ce i-am anunţat pe cei de la HMRC, aceştia au blocat totul până la soluţionarea problemei.”

O.U.

—————————————

Există câteva persoane despre care O.U. crede că s-ar fi putut folosi de datele lui, însă nu ştie pe cine ar putea să bănuiască. „Foştii mei contabili, un grec şi asistenta lui care era româncă, mi-au închis cu un an în urmă anul financiar, fără să ştiu. Eu m-am dus la el pentru depunerea taxelor şi mi-a spus că sunt deja trimise, fără să mă întrebe, fără să mă anunţe. Însă nu pot să acuz pe nimeni, pentru că atunci, în acel an, m-am înscris la mai multe agenţii, unde mi-am lăsat toate datele, nume, adresă, UTR, şi nu am de unde să ştiu exact cine a putut face acest lucru”, recunoaşte derutat O.U.

—————————————

Ghid pentru evaluarea reputaţiei unui tax adviser

 

  • Apelaţi întotdeauna la firme care au deja o reputaţie solidă şi experienţă de mai mulţi ani în procesarea şi recuperarea taxelor.
  • Este bine să vă adresaţi constant aceluiaşi contabil, încercând să dezvoltaţi cu acesta o relaţie fidelă de lungă durată; în felul acesta, incidentele de felul celor expuse mai sus pot fi eliminate.
  • Un contabil sau un tax adviser trebuie să verifice întotdeauna actele de identitate ale solicitantului. El va pune numeroase întrebări fireşti în acest stadiu al procesării aplicaţiei. În cazul în care acesta pune întrebări puţine şi promite multe, devine suspect.
  • Fiecare Tax Return trebuie semnat de solicitant, indiferent dacă este trimis prin poştă sau online. Contabilul sau tax adviser-ul trebuie să facă o situaţie contabilă reală şi să explice exact clientului care este profitul, nivelul cheltuielilor şi al veniturilor aşa cum rezultă din calculele făcute.
  • Dacă Biroul de taxe vă datorează bani, datele dvs. de cont trebuie să fie înscrise pe formularul trimis. Este preferabilă virarea banilor în contul personal şi nu în acela al contabililor, care pot deturna sumele cuvenite clientului.

—————————————

Pagina 2 din 2:Pagina precedentă

Autori articol: Anamaria Sandra, Marcel Istrate, Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!