HSBC și identificarea biometrică

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, Diaspora, UK la zi pe data 28 februarie 2016

voice recognitionParolele de acces la e-mail sau la profiluri personale de pe rețelele online ar putea dispărea treptat, urmând să fie înlocuite cu sisteme biometrice de control, unele instituții bancare anunțând deja planuri de implementare a unor tehnologii de acest tip pentru accesarea conturilor.

Banca HSBC a anunțat deja că va introduce sistemul de recunoaștere a vocii pentru serviciul telefonic destinat clienților și identificarea amprentelor digitale pentru accesarea contului bancar online, potrivit publicației Herald Scotland. Recent, o altă instituție bancară – Atom Bank (situată tot în UK) – a anunțat introducerea tehnologiei identificării faciale a clienților.

Noile modalități de identificare au în primul rând rolul sporirii siguranței, dar vor facilita și viețile utilizatorilor sistemelor online, pentru că oamenii nu vor mai fi nevoiți să rețină numeroase parole de acces.

Sistemul de recunoaștere a vocii pentru accesul la conturi bancare nu este o noutate, dar a fost utilizat până acum doar la scară redusă. Barclays a introdus această tehnologie în 2013, dar doar pentru clienți din mediul corporatist. RBS și NatWest au implementat de un an sistemul amprentelor digitale pentru utilizatorii de dispozitive smartphone Apple.

 

trimiteri-sus-4

Big Brother la volan: asigurarea telematică dă bătăi de cap românilor din UK

În Birmingham, ai şansa să urmăreşti reclama pe care „o meriţi”

Big Brother UK: Încă o mutare strategică

„Tu plătești. Și o faci extrem de bine”

trimiteri-jos-4

 

HSBC intenționează să introducă în următoarele săptămâni sistemele de identificare biometrică, mai întâi pentru serviciul prioritar „First Direct”, urmând ca tehnologia să se extindă la toți clienții britanici – circa 15 milioane – începând din vară. „Va fi cea mai amplă măsură de implementare a sistemelor biometrice de siguranță în Marea Britanie”, a explicat Francesca McDonagh, directorul de retail al filialei britanice a HSBC.

Softurile de siguranță biometrică vor fi furnizate de compania Nuance Communications și vor identifica elemente caracteristici comportamentale personale precum ritmul de vorbire, accentul și pronunția. După ce un client va opta pentru acest sistem de identificare, va trebui să ofere o „mostră a amprentei vocale”.

Alte sisteme biometrice de identificare aflate în curs de implementare includ recunoașterea ritmului cardiac, a pulsului sau a irisului.

Un sondaj efectuat recent de Institutul YouGov arată că mai mult de o treime dintre cetățenii britanici cred că parolele clasice folosite online sunt depășite ca măsură de siguranță.

Autor articol: Bianca Radulescu
Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!