Iarba verde de acasă

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 3 iulie 2014

Vin cupele europene și probabil că o mare parte din atenție se îndreaptă către Liga Campionilor. Competiție mare, pasiuni nemăsurate, forțe ale Europei, meciuri extraordinare și, de ce să nu spunem și asta, recompense financiare pe măsură. Competiție în care vom fi reprezentați de Steaua, numai că trupa din Ghencea are de trecut de două tururi preliminare și, mai ales, de un play-off pe care-l văd încă de pe acum ca fiind extrem de dificil.

Steaua este slăbită atât prin plecarea unor jucători care anul trecut au dus greul, cât și prin schimbarea de antrenor care nu prinde deloc bine, cel puțin pe moment. Să te bată o echipă de divizie inferioară și să încasezi cinci goluri de la Lugano care, oricum am da-o, este departe de a reprezenta ceva în Europa, spune multe despre situația în care se află Steaua acum. Situație care, desigur, este îngreunată de patronul Gigi Becali, care a anunțat de mai multe ori că nu are nici o intenție de a întări echipa și că antrenorul Gâlcă trebuie să se descurce doar cu ceea ce are. Din nefericire, nu prea are.

Acum, problemele legale prin care trece Gigi Becali sunt clare și la fel de clar este și faptul că ne aflăm în zilele în care el dorește să obțină maximum de efect cu minimum de efort, recte investiții. Doar că acest lucru se pretează când ținta este titlul din Liga I sau Cupa României, adică niște nimicuri, nu accederea în grupele cele mai importante competiții europene. Însă trag speranța că Gigi Becali, om gospodar și cu simțul pământului, își va aduce aminte că pentru a culege trebuie ca înainte să plantezi, și va proceda în consecință.

Altfel, transhumanța se va rezuma la coclaurile ligii I, și știm că iarba din competiția noastră nu are prea multe calorii.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!