Iași: pleacă șase, vin cinci

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 11 septembrie 2014

549 florin pruneaSosirea lui Ionuţ Chirilă pe banca tehnică a Iaşiului a generat o remaniere serioasă a lotului echipei moldovene. Tehnicianul a solicitat conducerii aducerea la echipă a mai multor jucători cu care a lucrat în ultima perioadă la Concordia Chiajna, iar în schimb a înaintat acestora o listă cu jucători de care consideră că nu mai are nevoie.

Preşedintele executiv al moldovenilor, Florin Prunea, i-a transferat astfel pe Valentin Dima (fundaş de bandă), Valentin Coşereanu (mijlocaş) şi Cristian Melinte (stoper), toţi trei foşti jucători ai lui Chirilă la Chiajna. De asemenea, Prunea a ajuns la o înțelegere cu nigerienii Gomo Onduku (mijlocaş) şi Kabira Akinsola (atacant), cei doi fiind aşteptaţi în aceste zile la Iași pentru a semna documentele. Nu în ultimul rând, Iașiul l-a transferat săptămâna trecută și pe Alex Ţigănaşu, de la Astra Giurgiu.

La schimb, cum s-ar putea spune, antrenorul Ionuţ Chirilă a prezentat conducerii ieșene o listă cu cinci jucători de care nu mai are nevoie, fiind vorba despre Bogdan Vişa, Milan Mitic, Iulian Vladu, Gabriel Bosoi şi Clement Pălimaru. Cel din urmă a fost golgheterul ligii secunde în ultimele două sezoane, decizia fiind cel puțin ciudată.

Până acum a fost reziliat doar contractul lui Pălimaru, Florin Prunea purtând discuţii cu fiecare jucător în parte privind încetarea colaborării. „Deocamdată am reziliat contractul cu Pălimaru, de comun acord. Urmează să discutăm şi cu ceilalţi jucători. Nu este uşor, ei sunt sub contract cu clubul şi încercăm să ajungem la o înţelegere”, a spus președintele clubului.

Rămâne de văzut dacă lucrurile vor fi simple și dacă ieșenii vor scăpa de jucătorii vizați fără să fie nevoie să le plătească sume de reziliere prea mari.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!