Iconițele lui Iordănescu

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 1 aprilie 2016

Nu vrem să sărim în sus de bucurie, dar amicalul cu Spania chiar ne-a plăcut. A arătat cumva ca zicala aceea veche conform căreia “cu echipele slabe joci și tu slab, ai nevoie de o formație de top pentru a vedea care ți-e cu adevărat valoarea”. O formație a României extrem de arțăgoasă, bine pusă pe picioare, gata să lupte pentru fiecare balon, punând de foarte multe ori presiune pe o formație a Spaniei care a părut că ne tratează de prea sus. Mai mult, au fost minute întregi când Spania nu prea a trecut de jumătatea sa și a trebuit să se întrebuințeze serios pentru a scăpa fără gol din această încleștare.

Mai trebuie remarcată și forma steliștilor trimiși de Reghe la națională și titularizați de Iordănescu. Una de excepție, semn că preparatorul fizic al Stelei își face iar datoria, de altfel Steaua începând de două etape să arate exact ca echipa pe care o știam, aceea care-și anihila fizic adversarul, sufocându-l pur și simplu sub șarjele sale multiple. Trei jucători după care a părut că s-au luat toți cei din naționala României, reușind un joc așa cum nu am mai văzut cam de multă vreme la formația asta.

Și, trebuie spus și asta, având de partea lor un public așa cum din nou nu am mai văzut de multă vreme. Clujenii s-au adunat să susțină România și au făcut-o admirabil și e mai bine că s-a jucat acolo. La București nu am fi văzut decât înjurături între diferitele galerii, fiecare dintre ele mai mult sau mai puțin sub influența alcoolului, mai mult sau mai puțin formate din personaje dubioase.

Desigur, este mult până departe. Franța nu ne va ierta. Elveția și Albania parcă nu mai par atât de greu de învins. Și mai departe…vom vedea.

Să sperăm că iconițele lui Iordănescu își vor face și de data asta datoria.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!