Ilie Năstase deplânge tenisul

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 22 aprilie 2016

626 nastaseIlie Năstase a izbucnit în lacrimi la conferinţa de presă care a deschis oficial BRD Năstase Ţiriac Trophy. În acest an va avea loc ultima ediţie a acestui turneu. Decizia a fost luată de Ion Ţiriac, supărat că ISU nu a acordat aviz terenului central de la Arenele BNR. În acest an meciurile de la BRD Năstase Ţiriac Trophy se vor juca doar pe terenurile alăturate.

„A murit tenisul! Văd foarte mulţi oameni trişti aici, poate o să facem un alt tip de turneu la Baza Voinţa. Hai să înlocuim turneul ăsta cu două-trei turnee mai mici, pentru tinerii din Bucureşti. Încet, încet vom clădi alt turneu. Ce să mai zic, eu am copilărit în acest complex sportiv, mă jucam pe lângă copacii de aici”, a declarat plângând Ilie Năstase.

Nici lui Horia Tecău nu îi vine să creadă că Bucureştiul ar putea rămâne fără turneu de tenis în circuitul ATP.

„Este un moment emoţionant şi pentru mine, nu-mi vine să cred că nu va mai fi organizat turneul de la Bucureşti. Trebuie să le oferim copiilor din generaţia următoare o şansă de a vedea acest turneu. Nu ştiu încă în cel fel să procedăm, dar este important să nu pierdem contactul cu această motivaţie, cu acest turneu. Eu făceam naveta de la Constanţa, când aveam 12 ani, să văd acest turneu. Poate fără acest turneu de la Bucureşti, nu se va dezvolta acest microb al tenisului în mine”, a declarat Horia Tecău.

În primul tur de la BRD Năstase Ţiriac Trophy Adrian Ungur îl va întâlni pe Guido Pella din Argentina, iar Marius Copil va juca împotriva bosniacului Damir Dzumhur. Românii Horia Tecău şi Florin Mergea, doi dintre cei mai buni jucători de dublu din lume, vor face echipă în premieră pentru circuitul ATP, pe tabloul concursului de la Bucureşti.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!