Ilie Sârbu iese din politică

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 4 septembrie 2015

Ilie Sârbu pleacă definitiv din politică după 23 de ani. El a anunțat că urmează să își dea demisia din toate funcțiile de conducere din PSD, dar și din partid, pentru că noua funcție de la Curtea de Conturi nu îi permite să mai fie membru de partid. Premierul Victor Ponta regretă decizia socrului său, spunând că, din luna decembrie, acesta nu a mai vrut să fie lider de grup parlamentar, dar a mai rămas din motive de… familie. „Din decembrie nu a mai vrut să fie lider de grup, l-am rugat să mai stea o sesiune”, a declarat Ponta la plecarea de la ședința senatorilor PSD.

Despre retragerea lui Ilie Sârbu din fruntea grupului PSD din Senat s-a discutat intens în ultimele zile, dar situația s-a clarificat abia în ultimele zile. Recent,  Mediafax a anunțat, citând surse, că PSD îl susține pe Ilie Sârbu pentru o funcție la Curtea de Conturi.

În același timp, Liviu Dragnea a anunțat că Mihai Fifor este cel care îi ia locul lui Ilie Sârbu la șefia grupului senatorilor din PSD. Președintele interimar al PSD a adăugat că partidul și el însuși îl susțin pe Ilie Sârbu pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, cu specialitatea de audit. „Va avea susținerea mea și a partidului pentru funcția de vicepreședinte la Curtea de Conturi Specialitatea de Audit. Pentru că PSD nu își permite să propună pentru funcție oameni care nu au experiență. Ilie Sârbu e un om în care eu și partidul avem foarte mare încredere, poate gestiona o funcție de asemenea importanță”, a spus Liviu Dragnea. El a declarat că îl sprijină pe înlocuitorul lui Ilie Sârbu, precizând că acesta, „chiar dacă este mai tânăr, a dovedit că poate gestiona o astfel de funcție. Mă interesează foarte mult ca relația dintre grupul PSD de la Senat și grupul de la Camera Deputaților să fie mult mai bună.”

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!