Iliescu, supărat pe ruși

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 12 mai 2014

Fostul președinte Ion Iliescu a catalogat drept o „măgărie și o obrăznicie” articolul în care jurnaliștii ruși au analizat capacitatea militară a țării noastre și au conchis că România nu ar rezista mai mult de 30 de minute în fața unui război. Ziariștii de la Vocea Rusiei au scris, săptămâna trecută, că echipamentele militare ale României sunt învechite, iar Armata nu ar rezista prea mult unui război.

Ion Iliescu, contactat de Ring, a declarat că este surprins de o asemenea declarație, care nu poate fi făcută decât de un om iresponsabil. „Mă surprinde o asemenea declarație stupidă, aventuroasă. Se pune problema intrării României în război? E un iresponsabil cel care a făcut o asemenea declarație și nici nu trebuie luat în seamă. E o măgărie, o obrăznicie”, a afirmat fostul șef de stat.

Fostul ministru al apărării Ioan Mircea Pascu susține și el că rușii au făcut un calcul greșit, pentru că nu au luat în considerare ajutorul militar din partea NATO, pe care România l-ar primi în caz de război.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!