A îmbrăcat-o pe prima doamnă a Canadei

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 30 martie 2016

Sophie Gregoire Trudeau, prima doamnă a Canadei, poartă creații ale designer-ului român Lucian Matis

Cea care este considerată ca fiind prima doamnă a Canadei, Sophie Gregoire-Trudeau, i-a impresionat pe americani prin ținutele vestimentare alese pentru o vizită oficială recentă în Statele Unite alături de soțul său, premierul Justin Trudeau.

Ținutele sale au fost create de un designer de origine română. Pentru cina oficială, soția premierului canadian a ales o rochie violet lungă fără mâneci, cu aplicații florale oranj, semnată de designerul canadian de origine română Lucian Matis, care i-a creat și rochia pe care o purtase mai devreme în cursul aceleiași zilei, a relatat online publicația britanică Huffington Post, potrivit Ziare.com.

Designerul, din Toronto, a povestit că nu știa că soția premierului canadian a ales să poarte creațiile sale, până când nu a început să primească fotografii de la prieteni și de la fani cu rochiile purtate de Sophie Gregoire Trudeau.

—————————————

lucian-matis-designer-roman-toronto

„Ce onoare este pentru un designer ca rochia creată de el să fie purtată de prima doamnă.”

Matis, declarație pentru CTV News Channel

—————————————

Rochia roșie, cu imprimeuri florale roz, pentru care Sophie Gregoire Trudeau a optat atunci când s-a întâlnit cu familia Obama, face parte din colecția de primăvară/vară 2016.

Pentru punctul culminant al vizitei cuplului Trudeau la Washington – dineul – soția premierului a purtat o altă creație a lui Lucian Matis, o rochie violet, cu broderii portocalii.

Designerul Lucian Matis s-a născut la Blaj și a studiat artele plastice în Europa, înainte de a emigra în Canada, în 1999, unde și-a continuat studiile, participând la prestigiosul program de design vestimentar de la Ryerson University.

Din momentul în care prima sa colecție în 2007 a fost prezentată la Toronto Fashion Week, brandul Lucian Matis a continuat să se dezvolte. Cel mai recent, colecția lui Lucian Matis pentru primăvara-vara lui 2016 a primit premiul pentru cea mai bună colecție la Toronto Fashion Week, acordat de Fashion Magazine.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!