Îmbunătățește-ți circulația sângelui

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 9 octombrie 2014

Dacă ai mâinile și picioarele reci aproape tot timpul sau dacă simți că acestea îți amorțesc, este foarte posibil să te confrunți cu o proastă circulație a sângelui. Această problemă deranjează mai ales iarna, dar cu ajutorul sportului și al unor plante o poți remedia. Iată câteva soluții pentru stimularea circulației sanguine.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba conține un complex de substanțe cu efecte recunoscute pentru îmbunătățirea circulației și pentru dilatarea vaselor sanguine. Ginkgo Biloba acționează benefic la toate nivelurile corpului nostru: crește fluxul sangvin înspre creier, flexibilizează arterele și este de ajutor împotriva tulburărilor circulatorii. În plus, acest complex reduce posibilitatea de accidente vasculare și împiedică apariția cârceilor.

Masaj

Masajul mâinilor și al picioarelor poate pune în mișcare circulația sanguină, dacă este efectuat zilnic. Achiziționează o cremă cu extracte de ardei iute sau amestecă puțin ulei de măsline cu 3-4 picături de ulei de ardei iute și aplică masajul pe zonele periferice. Ardeiul iute are rolul de a încălzi pielea și de a stimula circulația sângelui.

Sport

Dacă nu ești o persoană foarte activă, ar trebui totuși să începi să faci mișcare. Circulația sanguină deficitară poate fi cauzată și de lipsa sportului, motiv pentru care este recomandat să începi să ai o viață cât de cât activă din acest punct de vedere. Dacă nu ești genul care să meargă la sală, poți încerca să alegi scările în defavoarea liftului.

Ardei iute și usturoi

Consumă cât mai des condimente iuți cum ar fi ardeiul, ceapa sau usturoiul. De exemplu, usturoiul, consumat ca atare sau sub formă de mujdei, are în compoziția sa hidrogen sulfurat care îmbunătățește circulația sângelui. În plus, acesta îndepărtează colesterolul din sânge.

Dușuri scoțiene

Dușurile în care alternezi apa caldă cu cea rece stimulează foarte mult circulația sângelui. Când intri sub duș, dă drumul aproximativ un minut la apa caldă și apoi, timp de 30 de secunde, pornește apa rece. Acest tratament intensifică circulația sanguină și îți stimulează întregul organism. Atunci când este frig afară, încheie dușul cu apă caldă.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!