Imigranţii, principala „ţintă” la conferinţa anuală UKIP

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 3 octombrie 2014

Imigranţii reprezintă cea mai gravă problemă a Marii Britanii, crede liderul UKIP Nigel Farage, după cum rezultă dintr-un bileţel cu notiţe uitat de acesta şi descoperit de jurnaliştii britanicii.

„Immigration no. 1 issue” a scris Farage pe o foaie în care a schiţat câteva repere ale discursului său susţinut în 26 septembrie, cu ocazia conferinţei naţionale a formaţiunii politice naţionaliste, ce a avut loc la Doncaster (nordul Angliei), în perioada 25-27 septembrie. El s-a adresat audienţei timp de 34 de minute, conform cotidianului The Independent.

Salariile au scăzut considerabil în Marea Britanie din cauza imigranţilor, a acuzat preşedintele UK Independence Party. Nivelul salarial considerat minim în trecut, în Marea Britanie, a devenit în prezent venitul maxim obţinut de mulţi dintre britanici din cauza politicii frontierelor deschise şi a încurajării prezenţei masive a est-europenilor pe piaţa muncii din Regatul Unit, a insistat Farage.

El a mai reclamat valoarea prea mare a taxelor plătite de populaţie, care îi „descurajează” pe cei ce trăiesc din beneficii sociale să renunţe la acest mod de viaţă. Statul britanic pierde în acest fel 12 miliarde de lire sterline, a pretins preşedintele UKIP într-un discurs aplaudat de cei aproximativ 1.650 de delegaţi care au luat parte la lucrările conferinţei.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!