Imigrantii, refuzati la cetatenie daca demonstreaza impotriva trupelor britanice

Articol publicat in sectiunea Imigranţi în UK pe data 7 septembrie 2009

Imigrantii ar putea sa nu primeasca cetatenie britanica daca iau parte la activitati nepatriotice cum ar fi demonstratii impotriva trupelor britanice.

Alan Johnson, secretarul de interne de la Londra, a dezvaluit planurile pentru un nou sistem, bazat pe puncte, care va analiza comportamentul aplicantilor inainte de a leacorda cetatenie.

Imigrantii vor castiga un pasaport britanic prin acumularea de puncte pentru munca de voluntariat, vorbirea limbii engleze, platirea taxelor sau daca au anumite talente utile.

De asemenea, vor fi scazute puncte celor care au antecedente de comportament anti-social, ce ar putea include si proteste impotriva trupelor britanice, sau esecul de integrare in viata din insula.

„Comportamentul urat va fi penalizat si doar cu puncte suficiente vor avea dreptul la pasaport britanic”, a aratat Johnson. Actualul sistem cu puncte este o schimbare totala fata de actualul program de acordare aproape automata a cetateniei pentru oricine traieste in Marea Britanie pentru cinci ani fara a avea cazier.

Noile reguli vor mari de la cinci la 10 ani perioada in care strainii trebuie sa munceasca in UK inainte de a deveni eligibili.

Johnson prevede o scadere a imigrantilor din afara Europei in scurt timp, atat din cauza noilor reguli, cat si a crizei economice.

Ministerul de Interne mai doreste sa interzica sotiilor aduse in insula, in special din India si Pakistan, sa primeasca alocatie pentru copil sau alte ajutoare de stat daca nu invata engleza, nu adopta valorile britanice si nu fac munca voluntara in comunitate.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!