Împărțiți între viața personală și serviciu

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 18 martie 2016

Românii percep mai acut decât locuitorii altor țări modificările din ultimii trei ani cu impact asupra echilibrului dintre viața personală și cea profesională și lucrează mai multe ore suplimentare decât angajații din alte țări, potrivit unui studiu realizat de compania de audit și consultanță EY (Ernst&Young), citat de Mediafax.

Peste jumătate (51%) dintre respondenți consideră că este mai dificil acum decât în urmă cu trei ani să gestioneze echilibrul între viața personală și cea profesională, în timp ce 26% apreciază că este mai ușor de păstrat echilibrul în prezent.

56% dintre respondenții care au copii au resimțit într-o măsură mai mare dificultatea gestionării echilibrului între viața personală și cea profesională în ultimii trei ani, în comparație cu 50% dintre cei care nu au copii.

Jumătate dintre respondenți susțin că numărul de ore de lucru a crescut în ultimii trei ani față de perioada anterioară, în timp ce doar 14% spun că numărul orelor lucrate a scăzut.

De asemenea, peste 70% dintre respondenții care sunt angajați în muncă susțin că lucrează ore suplimentare, iar 34% lucrează chiar mai mult de 46 de ore pe săptămână.

Aproape jumătate (47%) dintre respondenți și-au schimbat locul de muncă în ultimii trei ani din motive financiare, iar o treime a decis să își păstreze locul de muncă în această perioadă pe aceleași considerente.

Analiza are la bază peste 2.500 de răspunsuri la un chestionar online, provenind de la respondenți din mediul urban cu vârsta între 18 și +55 ani.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!