Impozitarea jocurilor de noroc, modificata

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 23 decembrie 2013

Impozitele in domeniul jocurilor de noroc nu vor fi eliminate, dar impozitarea va fi diferita, a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP), Dan Manolescu, informeaza Agerpres. Guvernul ar putea discuta doua acte normative, care modifica Codul Fiscal si Legea jocurilor de noroc, conform carora nu vor mai fi impozitate cu 25% veniturile obtinute de persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri in cota fixa, jocuri de noroc online, jocuri caracteristice cazinourilor si cluburilor de poker.

In schimb, vor fi majorate taxele pentru operatorii de jocuri de noroc, iar persoanele fizice vor fi impozitate cu 2%, fiind estimat un plus de venituri la buget de 34 milioane de lei.

Presedintele Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Cristinela Odeta Nestor, a precizat ca operatorii de slot-machine (pacanele) vor plati o taxa anuala de 200 de euro pentru fiecare echipament, in plus fata de taxa de licentiere si taxa de autorizare, taxa de intrare in cazinouri pentru jucatori va creste de la 20 lei la 50 lei, iar taxa de intrare in cluburile de poker va creste de la 10 lei la 20 lei. De asemenea, la toate jocurile online, operatorii vor plati taxe de autorizare si licentiere, iar jucatorii vor plati 0,1% pentru fiecare mana jucata.

Participantii la jocurile de noroc, altele decat cele online, vor plati un impozit de 2% pentru castiguri, cu exceptia jucatorilor la loto si bingo, care vor fi taxati in continuare cu 25% din suma care depaseste 600 de lei.

Autor articol: Ionut Mares
Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!